Total samarbeider med Bocuse d'Or Europa

Det franske energiselskapet Total blir hovedsamarbeidspartner for Bocuse d'Or Europa.
Redaksjonen
29 August 2007 - 17:15

- Gass og gastronomi henger sammen. Fransk matkunst er topp i verden. Derfor er det helt naturlig at det franske olje- og gasselskapet Total ble valgt som vår hovedsponsor, sa president for Bocuse d'Or Europa, Eivind Hellstrøm, da han slapp nyheteen om hvem hovedsamarbeidspartneren blir.
 
Det første EM
- Norge, Rogaland og Stavanger er tildelt det første EM i kokkekunst i historien av hovedarrangøren for Bocuse d'Or i Lyon fordi vi har fått fram kokker helt i verdensklassen de siste 20 årene. Vi har også råvarer i verdensklassen både når det gjelder sjømat og fra norsk landbruk, fortsatte Hellstrøm.
 
10.000 besøkende
Lyon har 10.000 besøkende hver gang verdensmesterskapet Bocuse d'Or blir arrangert.
 
Hellstrøm tror på store tall i Stavanger også.
 
- Vi regner faktisk med samme antall besøkende 1. og 2. juli 2008 i Stavanger når arrangementet går i Siddishallen. I Lyon er det tribunekapasitet til 1500 besøkende, men alle er ikke på tribunene samtidig. Derfor har vi god grunn til å tro at publikumsoppslutningen bli like stor i Stavanger, sier Hellstrøm til Aftenbladet.no.
 
10 millioner
I alt vil 20 europeiske land delta. Det kommer 1400 mediefolk til arrangementet, kanskje flere. Budsjettet er på 10 millioner kroner og planleggingen er allerede godt i gang.
 
De 12 beste kokkene fra de 20 deltakerlandene går videre til VM i kokkekunst, Bocuse d' Or, i Lyon. Der vil de konkurrere med de 12 beste landene fra andre deler av verden. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her