Total samarbeider med Bocuse d'Or Europa

Det franske energiselskapet Total blir hovedsamarbeidspartner for Bocuse d'Or Europa.
Redaksjonen
29 August 2007 - 17:15

- Gass og gastronomi henger sammen. Fransk matkunst er topp i verden. Derfor er det helt naturlig at det franske olje- og gasselskapet Total ble valgt som vår hovedsponsor, sa president for Bocuse d'Or Europa, Eivind Hellstrøm, da han slapp nyheteen om hvem hovedsamarbeidspartneren blir.
 
Det første EM
- Norge, Rogaland og Stavanger er tildelt det første EM i kokkekunst i historien av hovedarrangøren for Bocuse d'Or i Lyon fordi vi har fått fram kokker helt i verdensklassen de siste 20 årene. Vi har også råvarer i verdensklassen både når det gjelder sjømat og fra norsk landbruk, fortsatte Hellstrøm.
 
10.000 besøkende
Lyon har 10.000 besøkende hver gang verdensmesterskapet Bocuse d'Or blir arrangert.
 
Hellstrøm tror på store tall i Stavanger også.
 
- Vi regner faktisk med samme antall besøkende 1. og 2. juli 2008 i Stavanger når arrangementet går i Siddishallen. I Lyon er det tribunekapasitet til 1500 besøkende, men alle er ikke på tribunene samtidig. Derfor har vi god grunn til å tro at publikumsoppslutningen bli like stor i Stavanger, sier Hellstrøm til Aftenbladet.no.
 
10 millioner
I alt vil 20 europeiske land delta. Det kommer 1400 mediefolk til arrangementet, kanskje flere. Budsjettet er på 10 millioner kroner og planleggingen er allerede godt i gang.
 
De 12 beste kokkene fra de 20 deltakerlandene går videre til VM i kokkekunst, Bocuse d' Or, i Lyon. Der vil de konkurrere med de 12 beste landene fra andre deler av verden. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her