Total samarbeider med Bocuse d'Or Europa

Det franske energiselskapet Total blir hovedsamarbeidspartner for Bocuse d'Or Europa.

- Gass og gastronomi henger sammen. Fransk matkunst er topp i verden. Derfor er det helt naturlig at det franske olje- og gasselskapet Total ble valgt som vår hovedsponsor, sa president for Bocuse d'Or Europa, Eivind Hellstrøm, da han slapp nyheteen om hvem hovedsamarbeidspartneren blir.
 
Det første EM
- Norge, Rogaland og Stavanger er tildelt det første EM i kokkekunst i historien av hovedarrangøren for Bocuse d'Or i Lyon fordi vi har fått fram kokker helt i verdensklassen de siste 20 årene. Vi har også råvarer i verdensklassen både når det gjelder sjømat og fra norsk landbruk, fortsatte Hellstrøm.
 
10.000 besøkende
Lyon har 10.000 besøkende hver gang verdensmesterskapet Bocuse d'Or blir arrangert.
 
Hellstrøm tror på store tall i Stavanger også.
 
- Vi regner faktisk med samme antall besøkende 1. og 2. juli 2008 i Stavanger når arrangementet går i Siddishallen. I Lyon er det tribunekapasitet til 1500 besøkende, men alle er ikke på tribunene samtidig. Derfor har vi god grunn til å tro at publikumsoppslutningen bli like stor i Stavanger, sier Hellstrøm til Aftenbladet.no.
 
10 millioner
I alt vil 20 europeiske land delta. Det kommer 1400 mediefolk til arrangementet, kanskje flere. Budsjettet er på 10 millioner kroner og planleggingen er allerede godt i gang.
 
De 12 beste kokkene fra de 20 deltakerlandene går videre til VM i kokkekunst, Bocuse d' Or, i Lyon. Der vil de konkurrere med de 12 beste landene fra andre deler av verden. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen