Trøndere tar av med cognac

Trøndere tar av med cognac

Flyselskapene må sette inn en ekstra skuff med brennevinet når de tar av fra Værnes.
07 August 2012 - 11:33

Trøndernes forkjærlighet for fransk brennevin ligger over gjennomsnittet. Flyselskapene må sette inn en ekstra skuff med cognac før de tar av fra Værnes dersom de ikke skal gå tomme før de passerer Oslo på vei mot kontinentet, melder nrk.no.

– Vi råder nye operatører til å ha tre ganger så mye cognac om bord som de har på vanlige turer. Første gangen flirer operatørene litt av oss, men på andre turen har de forstått det, forteller lufthavnsjef Lasse Bardal i Trondheim.

Han har ingen god forklaring på hvorfor det er sånn.

– Trøndere har en forkjærlighet for cognac. Både i butikken på flyplassen og om bord i flyet går det vesentlig mer konjakk enn fra andre flyplasser i Europa, forteller han.

Det er særlig cognac som har skandinavisk opprinnelse og navn det går mest av.

LES OGSÅ: En halv million rett i gulvet

Ulike preferanser

Informasjonssjefen i Norwegian synes det er helt greit å ta med litt ekstra brun drikke til trønderne.

– Vi ser at ulike deler av landet har andre preferanser. Fra Oslo, for eksempel, er rødvin mer populært enn for eksempel cognac, sier Lasse Sandaker-Nielsen.

– Vi er opptatt av at passasjerene skal ha det hyggelig ombord, sier han.

Det er bare fra Trondheim flyselskapet har med en ekstra skuffe alkohol. Han sier besetningen ombord ikke klager over det.

– Vi opplever svært sjelden passasjerer som er beruset.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her