Trondheim-dominans i Kokke-NM

Trondheim-dominans i Kokke-NM

Rica tar (mest sannsynlig) kaka i mesterskapet.
22 Juni 2012 - 12:12

Sju av tolv finalister i årets NM i kokkekunst jobber ved Ricas to hoteller i Trondheim.

Fem av Rica Nidelvens kokker har kvalifisert seg til mesterskapet, det samme har to av de ansatte ved Rica Bakklandet.

– Rica-kokkene har tydeligvis knekt koden, sier leder for NM i kokkekunst Svein Magnus Gjønvik til VG Nett.

Oslo har ikke en eneste kokk i finalen. Stavanger (inkludert Gastronomisk Institutt) har to, mens Halden og Hønefoss har én hver. I tillegg skal fjorårsvinneren Christian André Pettersen (Stavanger) forsvare tittelen.

– Vi kan vel si at dette er en ny dokumentasjon på at vi har etablert et fantastisk godt faglig kokkemiljø, kanskje «Norges Beste Hotellkjøkken», sier en stolt regiondirektør for Rica i Midt-Norge, Bjarte Gjerde, til avisa. Han er også sjef ved Nidelven og er den som ga hotellets kokker fødselshjelp til matsatsingen på lokale råvarer og kvalitet.

26. og 27. september går det 23. norgesmesterskapet i kokkekunst av stabelen under Storhusholdningsmessen Meny 2012 i Trondheim.

LES OGSÅ: NM-menyen er klar

Kokkene skal komponere en treretters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer, og her er finalistene som skal kjempe om tittelen og H.M. Kongens pokal:

* Sigve Eliassen, Rica Nidelven Hotel, Trondheim
* Reneè Fagerøy, Rica Bakklandet Hotel, Trondheim
* Odd Ivar Haglund, Brasseri Fengselet, Hønefoss
* Marin Sveian, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger
* Bjørnar Buserud, Rica Nidelven Hotell, Trondheim
* Sebastian S. Engh, Vertshuset Curtisen, Halden
* Håvard Klempe, Rica Nidelven Hotell, Trondheim
* Thomas Johansen Borgan, Rica Nidelven Hotell, Trondheim
* Håkon Solbakk, Rica Nidelven Hotell, Trondheim
* Mads Georg Risan, Rica Nidelven Hotell, Trondheim
* Stig Harris Fagerholt, Gastronomisk Institutt
* Fjorårsvinner Christian Andre Pettersen (Stavanger)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her