Miks deg til et tropisk paradis

Denne herlig leskende og sterke tiki-drinken med masse tropisk smak og deilig rom, får deg til å drømme om et sommerlig paradis.
Redaksjonen
16 Januar 2009 - 13:00
Finn frem cocktailparaplyene, den mest fargerike og morsomme drinkpynten, cocktailshakeren og lag en mengde isbiter. Her skal nemlig vinterens kalde, mørke dysterhet feies bort med lekende, fruktige og farlig fristende tiki-drinker!
 
Tiki-drinker har sitt utspring i det tropiske, så her er det bare om å gjøre å bunkre opp med herlige romtyper , lime, kokos, ananas, og forskjellige deilige tropiske fruktjuicer.
 
Du kan jo også stikke innom bruktbutikken og se om du finner noen morsomme drinkglass med tiki-mønster som du kan servere drinkene i?
 
Dersom du ikke skulle finne mango- eller papayajuice i butikken, kommer du likevel langt med vanlig tropisk juice, frisk ananas og en kokosnøtt.
 
Tiki er egenetlig en polynesisk gud som kan ta mange former, og drinkene er ment å kunne forme seg etter menneskene som er tilstede, så la derfor ditt kunstneriske gen få fri utfoldelse.
 
Den første tiki-baren så dagens lys i Hollywood i 1933, og Don The Beachcombers Restaurant ble raskt kjent for sine eksotiske kreasjoner. I dag er tiki-drinker noen av de hotteste drinkene du kan bestille over hele verden.
 
Skal du først lage en skikkelig tiki-drink kommer du ikke utenom god rom. Rom ble dog ikke laget på én dag - les mer i denne artikkelen .
 
Apéritif har testet både lys og mørk rom og du kan se hvordan din favoritt gjorde det i disse artiklene:
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 .

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Paradise Beach

Paradise Beach
Ingredienser
3 cl appelsinjuice
3 cl cranberryjuice

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker halvfull med is og ha i alle råvarene.

Rist godt og sil over i et highballglass med is eller et tiki-inspirert glass.

Pyntes gjerne overdådig med appelsinskive, fersken, parasoll, eller annet tropisk-inspirert du måtte ha for hånden.
 
 
 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her