Miks deg til et tropisk paradis

Denne herlig leskende og sterke tiki-drinken med masse tropisk smak og deilig rom, får deg til å drømme om et sommerlig paradis.
Redaksjonen
16 Januar 2009 - 13:00
Finn frem cocktailparaplyene, den mest fargerike og morsomme drinkpynten, cocktailshakeren og lag en mengde isbiter. Her skal nemlig vinterens kalde, mørke dysterhet feies bort med lekende, fruktige og farlig fristende tiki-drinker!
 
Tiki-drinker har sitt utspring i det tropiske, så her er det bare om å gjøre å bunkre opp med herlige romtyper , lime, kokos, ananas, og forskjellige deilige tropiske fruktjuicer.
 
Du kan jo også stikke innom bruktbutikken og se om du finner noen morsomme drinkglass med tiki-mønster som du kan servere drinkene i?
 
Dersom du ikke skulle finne mango- eller papayajuice i butikken, kommer du likevel langt med vanlig tropisk juice, frisk ananas og en kokosnøtt.
 
Tiki er egenetlig en polynesisk gud som kan ta mange former, og drinkene er ment å kunne forme seg etter menneskene som er tilstede, så la derfor ditt kunstneriske gen få fri utfoldelse.
 
Den første tiki-baren så dagens lys i Hollywood i 1933, og Don The Beachcombers Restaurant ble raskt kjent for sine eksotiske kreasjoner. I dag er tiki-drinker noen av de hotteste drinkene du kan bestille over hele verden.
 
Skal du først lage en skikkelig tiki-drink kommer du ikke utenom god rom. Rom ble dog ikke laget på én dag - les mer i denne artikkelen .
 
Apéritif har testet både lys og mørk rom og du kan se hvordan din favoritt gjorde det i disse artiklene:
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 .

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Paradise Beach

Paradise Beach
Ingredienser
3 cl appelsinjuice
3 cl cranberryjuice

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker halvfull med is og ha i alle råvarene.

Rist godt og sil over i et highballglass med is eller et tiki-inspirert glass.

Pyntes gjerne overdådig med appelsinskive, fersken, parasoll, eller annet tropisk-inspirert du måtte ha for hånden.
 
 
 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her