Tusenlapp mer i lønn

Heltidsansatte i hoteller og restauranter hadde per 1. oktober 2007 en gjennomsnittlig brutto månedslønn på 24 800 kroner.
Redaksjonen
07 Mars 2008 - 14:00

Dette er rundt tusen kroner mer enn på samme tidspunkt i 2006.
 
Ikke overtid
Statistikken bygger på et utvalg av virksomheter med til sammen 14 545 heltidsansatte. Overtidsbetaling er ikke regnet med i oversikten.
 
Lønnen varierer fra rundt 23 900 kroner i gjennomsnitt for heltidsansatte i restauranter og barer, til 27 300 kroner i gjennomsnitt for ansatte i kantine- og cateringvirksomhet. Det er ferske tall fra Statistisk sentralbyrå som viser dette.
 
Dette tilsvarer en lønnsvekst fra 2006 på henholdsvis 3,4 og 6,6 prosent.
 
4,8 prosent mer
Til sammenligning hadde heltidsansatte i hotellbransjen en månedslønn på 25 000 kroner, eller drøyt 1 200 kroner eller 4,8 prosent mer enn i 2006.
 
Ansatte i kontoryrker, som domineres av blant annet resepsjonister, hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 23 200 kroner eller en lønnsvekst på 5,6 prosent fra 2006.
 
600 kroner
Kokker hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 23 600 kroner, en økning på 600 kroner eller 2,6 prosent fra året før. Til sammenligning hadde hovmestere, barkeepere og servitører en månedslønn på 21 700 kroner.
 
Dette tilsvarer en vekst på 0,4 prosent fra samme tidspunkt året før. Denne siste yrkesgruppen kjennetegnes av stor utskiftning fra år til år, skriver SSB.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her