Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens drink

Alma Latina

Denne drinken skal være med i verdensfinalen - du lager den enkelt hjemme

Denne drinken skal være med i verdensfinalen - du lager den enkelt hjemme

Klarer du ikke velge mellom daiquiri, pina colada og mojito! Her får du alle tre i en og samme drink, og navnet har en dypere mening enn bare å behage.
Aase E. Jacobsen
21 Mars 2020 - 14:00

Myntebladene  kommer fra mojito, ananas og kokos fra pina colada og sitrus fra daiquiri. Og det alle de tre drinkene har til felles er rom. 

Slik lager du kokossirup selv

I denne komposisjonen har bartender Antonio Fonseca på Tre 23 Bar i Bergen, brukt Barcardi 8 som er en fatlagret rom. Dermed kommer mer sødme inn i drinken. 

Les den dramatiske historien om da Bacardi forlot Cuba

Det er treenighet som er inspirasjonen for denne drinken som vant den norske finalen i Bacardi Legacy - drinkkonkurransen som samler deltakere fra alle verdenshjørner til verdensfinale i Miami som opprinnelig var planlagt til mai i år, men som nå er utsatt på ubestemt tid. Og trenigheten i dette tilfellet er altså de tre mest kjente romklassikerne av alle.

Men Antonio ga seg ikke med det. 

- Jeg ønsket å beholde den forfriskende smaksopplevelsen ved å tilsette noe helt annet og samtidig gi drinken en touch eleganse som jo er kjennetegnet for en klassisk drink. Elegansen fant jeg i fino sherry, forklarer han.

Den glade vinner Antonio Fonseca (tv) sammen med James Greig fra Bacardi Norge.

En dypere mening

Antonio forklarer navnet på drinken slik: Alma betyr sjel - og det er knyttet til en av betydningene av treenighet. Den andre betydningen er knyttet til selve ordet - et triangel er det sterkeste formen som finnes. Og for Antonio symboliseres det med mot, utholdenhet og det å feile. - disse tre ordene utfyller hverandre og hver eneste beslutning og handling vi gjør i våre liv. 

- Siden jeg deltok i Bacardi Legacy i 2017, har alt i livet mitt forandret seg og jeg kan underskrive på at disse tre ordene betyr mye for meg. Det er lett å håndtere mot og utholdenhet, men det siste, det å feile, er mye vanskeligere, forklarer han og fortsetter:

- Jeg vil bruke denne seieren til å rette søkelyset på hva det å feile kan føre til, som depresjoner. Derfor vil jeg snart sette igang en diskusjon om dette med håp om at folk får hjelp til å åpne seg og snakke om det som er vanskelig. Vi har alle våre mørke stunder, våre demoner som vi må bli kvitt. Vi står i dette sammen, så la oss hjelpe dem som trenger hjelp.

En drink trenger altså ikke bare være en drink - og en bartender er per definisjon i mange tilfeller viktigere enn psykologene. Så la oss håpe at barene snart kan åpne sine dører igjen.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Alma Latina

Alma Latina
Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her