Ukens drink

Basilikum margarita

Gi margaritaen en smak av italiano
Foto: (Fotoatelie)

Gi margaritaen en smak av italiano

Basilikum er en svært fleksibel urt som kan brukes både i salte og søte retter, samt i drinker. Lager du din egen basilikumsirup går det raskere å mikse denne drinken neste gang.
Aase E. Jacobsen
06 April 2018 - 13:00

Margarita er en av de mest populære latinodrinkene og som klassiker får den gjennomgå kanskje aller mest når det kommer til versjonering. I dette tilfellet er det basilikum og appelsinbitter som gjør at den skiller seg fra den opprinnelige margaritaen.

Se våre oppskrifter på margarita

Basilikumen vi kjøper i urtekrukker er ikke så kraftig som den du får tak i lengre sør i Europa. Så du bør pakke målebegeret tett når du skal lage sirupen. Den er uansett ikke like intens som thaibasilikum som også er verd å prøve i sirupoppskriften. 

Her finner du drinker med basilikum 

Se alle matretter du kan bruke basilikum til

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Basilikum margarita

Basilikum margarita

Fremgangsmåte

Hell alle ingredienser i en shaker uten is. Rist kraftig. Tilsetts så isbiter og rist på nytt. Dobbelsil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med et basilikumblad og gjerne en tørket appelsinskive.

Råvarer:
tequila reposado
orange bitters

Slik lager du basilikumsirup
Basilikumen vi kjøper i urtekrukker er ikke så kraftig som den du får tak i lengre sør i Europa. Så du bør pakke målebegeret tett når du skal lage sirupen. Den er uansett ikke like intens som thaibasilikum som også er verd å prøve i sirupoppskriften. 

Se våre oppskrifter på margarita

Her finner du drinker med basilikum 

Se alle matretter du kan bruke basilikum til

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her