Ukens drink
Du må ikke like whisky for å elske denne drinken

Du må ikke like whisky for å elske denne drinken

Ingefæren pakker inn og limesmaken frisker opp røyksmaken fra whiskyen. En drink du garantert kommer til å lage flere ganger.
Aase E. Jacobsen
10 April 2016 - 02:19

Denne drinken er en vri på klassikeren caipirinha som lages med det brasilianske sukkerrørbrennevinet cachaca. Men en skikkelig røykpreget whisky gir sammen med ingefæren enda mer karakter til denne drinken. Den har så mye smak at du vanligvis klarer deg med en. Men er du en skikkelig whiskyelsker, er det ikke utenkelig at du må ha en til. 

Ellers kanskje du vil prøve en av våre andre whiskydrinker? 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Ginger Caipirisky

Ginger Caipirisky

Fremgangsmåte

Ha limebitene i et solid rocksglass og tilsett sukker og ingefærsirupen.
 
Knus alt sammen med en morter eller en barskje og fyll glasset halvt opp med knust is.
 
Ha i whiskyen og rør rundt, topp opp med knust is og server med et sugerør.
 
Røykpreget på whiskyen som benyttes her gir denne klassiske drinken en ny spennende dimensjon, mens ingefæren gir en pepperaktig og søtlig finish.
 
 
 
Tips: Ingefærsirup lager du lett selv ved å rive frisk ingefær (1 rotbit på 100 g) og koke opp dette sammen med god eplejuice og sukker i forholdet 5:1. Avkjøl sirupen og sil den over på en ren flaske - den skal ha en søt, men kraftig smak.
 
 

Sendt inn av Peter Altenburg, Gilt Classic Cocktail Bar, København

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her