Ukens drink

El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Foto: (Sanny11)

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
21 Februar 2025 - 12:00

I disse tider hvor ordet president er blitt et skjellsord, er det interessant at en slik en har gitt navn til en cocktailklassiker. Men historiene strides om hvilken cubanske president som har æren. Den mest sannsynlige er Mario García Menocal siden han var president i perioden 1913-1921 og at drinken er å finne i The Savoy Cocktail Book av Harry Craddock, som kom ut i 1930 i London. Siden dette var lenge før internett, brukte cocktailoppskrifter og -trender litt mer tid enn i dag på å spre seg.

En annen teori er Gerardo Machado. Han var president noen år senere og den som ga PanAm monopol på flyruten Florida-Havana, noe som sikkert lettet på spredningen.  

Se våre andre oppskrifter med cubansk rom

Dette er uansett en amerikanskinspirert utgave av en romdrink all den tid den har vermut og appelsinlikør samt grenadin på ingredienslisten. I denne oppskriften er det brukt Dubonnet, en veldig tradisjonsrik fransk vermut som stammer fra 1846 da den ble laget med tanke på de franske fremmedlegionærene for at de skulle få i seg den nødvendige kininen på en enklest mulig måte. 

Se våre andre oppskrifter med Dubonnet

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

El Presidente

El Presidente

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene i en shaker med isbiter og rist godt.
  2. Sil over i et avkjølt cocktailglass.
  3. Server med en bit av en appelsinskive.
Råstoffer:
 

Se våre andre oppskrifter med cubansk rom

Dette er  en amerikanskinspirert utgave av en romdrink all den tid den har vermut og appelsinlikør samt grenadin på ingredienslisten. I denne oppskriften er det brukt Dubonnet, en veldig tradisjonsrik fransk vermut som stammer fra 1846 da den ble laget med tanke på de franske fremmedlegionærene for at de skulle få i seg den nødvendige kininen på en enklest mulig måte. 

Se våre andre oppskrifter med Dubonnet 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her