Ukens drink

Everleaf Gimlet

Slik lager du en alkoholfri drink som smaker like godt som en med
Foto: (Paul Mathew)

Slik lager du en alkoholfri drink som smaker like godt som en med

Du tror det ikke før du smaker den, og det beste er at du kan drikke flere uten å merke alkoholens negative virkninger. Det passer jo ganske bra den første helga i det nye året.
Aase E. Jacobsen
03 Januar 2020 - 14:00

Hemmeligheten bak denne drinken heter Everleaf -  en alkoholfri bittersøt aperitif som er inspirert av blant andre Aperol - men som hånden på hjertet smaker bedre. 

Les historien bak denne nyskapningen her

Everleaf er forholdsvis nylig lansert og ikke så lett å få tak i. Per nå er det bare Lille Tøyen Kolonial i Oslo som har den i hyllene, men den kan bestilles fra nettbutikken til importøren Leske.no. Barer som Andre til Høyre og restauranter som Hrimnir og Bon Lio har den også, om du har lyst å la noen andre stå for miksingen.

For at denne drinken skal smake helt optimalt, skal du benytte en teknikk som kalles throwing, som betyr at den "kastes" (eller helles) mellom to shakere med isbiter gjentatte ganger. Målet er å skape mest mulig oksygen i drinken, men uten at den vannes ut for mye. Derfor må du helle fra stor høyde - noe som krever litt trening, men det ser helt fantastisk ut. Kanskje det blir din nye greie i det nye året?

Se flere oppskrifter med Everlaf og andre alkoholfrie drinker her

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Everleaf Gimlet alkoholfri drink

Everleaf Gimlet alkoholfri drink

Fremgangsmåte

Start med å lage sirupen dagen før. 

Slik lager du grapefrukt- og rosa pepper-sirup

Lag kamomillete og avkjøl.

Fyll to shakere med isbiter. Ha ingrediensene i den ene shakeren og hell innholdet noen ganger mellom de to shakerne - såkalt throwing som gjøres for å skape mest mulig oksygen i drinken men uten at den vannes ut for mye.

Sil over i et cocktailglass. Pynt med grapefruktskall. 

Se flere oppskrifter med Everlaf og andre alkoholfrie drinker her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Everleaf

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her