Ukens drink

Bloody Jubi

Gi deg selv et lite kick med denne drinken
Foto: (Nadin Martinuzzi)

Gi deg selv et lite kick med denne drinken

Det finnes mange vrier på klassikeren Bloody Mary. Denne er med akevitt og gir en liten annen og ekstra krydret karakter.
Aase E. Jacobsen
07 Juli 2017 - 13:00

Bloody Mary som stammer fra 1920-tallets Paris og byens berømte institusjon Harry's New York Bar, har vært offer for mange tolkninger opp gjennom tidene. Den ble opprinnelig laget med vodka, men har både vært innom gin og servert som aloholfritt følge til tequila (da heter den Sangrita). Og nå altså også akevitt. I dette tilfellet er det danskenes elskede Aalborg Jubilæum som har begge de klassiske og EU-påbudte akevittkrydderene dill og karve. Den har også et lett preg av vaniljesødme som sammen med sitrus fungerer godt sammen med den krydrete tomatjuicen. 

En super drink på sene eller litt kjølige sommerkvelder. Eller til brunsjen. Den har en veldig god såkalt «pick-me-up»-effekt. 

Se alle våre oppskrifter på Bloody Mary

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Bloody Jubi

Bloody Jubi

Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene sammen i en cocktailshaker fylt med is, sil deretter alt over i et hightball-glass, med eller uten is. Garnér glasset med en kant av sellerisalt og pepper og tilsett en selleristang og en liten kvist koriander som garnityr.

Råvare:
Aalborg Jubilæum Akvavit

Her finner du veldig mange veldig mange spennende drinker

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne drinkoppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Niclaes Norstad/Arcus

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben
Dagens rett
Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Ukens drink
Cinzano Royal vermut og musserende vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz

Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben
Dagens rett
Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 8. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her