Ukens drink

Krydret whisky- og epletoddy

Inviter på en liten annen gløggsmak - både med og uten alkohol
Foto: (GreenArtPhotography)

Inviter på en liten annen gløggsmak - både med og uten alkohol

God eplemost tilsmakt med krydder og servert varm, er et supert  og mye friskere alternativ til gløgg. Med en klunk whisky får du ekstra varme, men det er slett ikke nødvendig.
Aase E. Jacobsen
13 Desember 2019 - 13:00

Gløgg er mektig og søtladent med mindre du har svenske aner, kan det fort bli litt for mye i disse førjulstider. Derfor er denne toddyen, basert på en av landets fantastiske eplemoster, et utmerket og ikke minst forfriskende alternativ. 

Er du i storslag, kan du lage den krydrete eplemosten av en treliters kartong og oppbevare den i kjøleskapet. Så har du alltid et gløggalternativ for hånden, som altså kan serveres enten med eller uten alkohol. 

Se våre andre oppskrifter på varme whiskydrinker

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Krydret whisky- og epletoddy drinkoppskrift

Krydret whisky- og epletoddy drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Krydret eplejuice:
Skjør ingefær i tynne skiver og ta av litt til pynt. Ha eplemost, ingefærskiver, kanelstenger og nellikspiker i en gryte og la dette trekke (ikke koke) i minst en halvtime. 

Sil over i en mugge og fordel i varmebestandige glass. Tilsett whisky. Rør om og pynt med en bit kanelstang (fra gryta) og en tynn skive frisk ingefær. 

Tips:
Servert uten whisky er dette et supert alkoholfritt og sukkerfattig alternativ. 

Se våre andre oppskrifter på varme whiskydrinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Famous Grouse

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette
Dagens rett

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette

Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned
Ukens drink

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned

Det er ikke hvilken som helst juleakevitt som er brukt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere av Smalhans' alternative julemeny

Anders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse meksikanske friterte tortilla-rullene fylt med kylling er avhengighetsskapende
Dagens rett

Disse meksikanske friterte tortilla-rullene fylt med kylling er avhengighetsskapende

Da er du advart, også om at du må lage ekstra stor porsjon, for her snakker vi middag med høy snacksfaktor.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette
Dagens rett

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette

Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned
Ukens drink

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned

Det er ikke hvilken som helst juleakevitt som er brukt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Hvilket øl du damper blåskjellene i, henger sammen med hvilken type øl du liker
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 4

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere av Smalhans' alternative julemeny

Anders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her