Start gløggsesongen forsiktig med den franske versjonen vin chaud
Vin chaud betyr rett og slett varm vin - men har alltid litt ekstra oppi som krydder, sitron og sukker.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Vin chaud betyr rett og slett varm vin - men har alltid litt ekstra oppi som krydder, sitron og sukker.
Les hele sakenRart navn, mye og god smak er konklusjonen. Prøv denne vrien på varm drink nå som det er høysesong for slikt.
Les hele sakenGod eplemost tilsmakt med krydder og servert varm, er et supert og mye friskere alternativ til gløgg. Med en klunk whisky får du ekstra varme, men det er slett ikke nødvendig.
Les hele sakenKanel, cava, eplemost og brandy gjør sammen susen. Og de kan kombineres på flere måter.
Les hele sakenOg med limonegløgg og en tørr musserende blir det ekstra schwung over smaken.
Les hele sakenDet beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.
Les hele sakenI mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.
Les hele sakenDenne forfriskende drinken er samtidig så krydret og smaksrik at den erstatter gløgg - når du ikke vil ha noe varmt å drikke.
Les hele sakenJulen smaker søtt av krydder, mandler og syrlige bær – det gjør ukens drink også.
Les hele sakenGløggkokte pærer er både en smaksintens og relativt lett avslutning på julemiddagen.
Les hele sakenHer er oppskriften og tips til hvordan du kan lage din egen vri.
Les hele sakenDet blir ikke skikkelig jul uten en kruttsterk og brennhet gløgg som varmer helt ut i hårrøttene.
Les hele sakenDet blir ikke skikkelig jul uten en kruttsterk og brennhet gløgg som varmer helt ut i hårrøttene.
Les hele sakenDet blir ikke jul uten en rykende varm gløgg. Her får du oppskriften på høytidens beste variant.
Les hele sakenUkens drink er passende for julehøytiden. En ekte fransk versjon av julegløgg eller rødvinsgløgg er nemlig hva som serveres deg, og som du kan kose deg med når julemaset er over (eller kanskje før) og kveldsmørket senker seg.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken
Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».
Les hele saken
Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
Les hele saken
Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.
Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.
Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.
Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.
Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.
Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.
Les hele sakenAv og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.
Les hele sakenDenne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.
Les hele sakenTilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?
Les hele sakenElgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.
Les hele saken