Start gløggsesongen forsiktig med den franske versjonen vin chaud
Vin chaud betyr rett og slett varm vin - men har alltid litt ekstra oppi som krydder, sitron og sukker.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Vin chaud betyr rett og slett varm vin - men har alltid litt ekstra oppi som krydder, sitron og sukker.
Les hele sakenRart navn, mye og god smak er konklusjonen. Prøv denne vrien på varm drink nå som det er høysesong for slikt.
Les hele sakenGod eplemost tilsmakt med krydder og servert varm, er et supert og mye friskere alternativ til gløgg. Med en klunk whisky får du ekstra varme, men det er slett ikke nødvendig.
Les hele sakenKanel, cava, eplemost og brandy gjør sammen susen. Og de kan kombineres på flere måter.
Les hele sakenOg med limonegløgg og en tørr musserende blir det ekstra schwung over smaken.
Les hele sakenDet beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.
Les hele sakenI mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.
Les hele sakenDenne forfriskende drinken er samtidig så krydret og smaksrik at den erstatter gløgg - når du ikke vil ha noe varmt å drikke.
Les hele sakenJulen smaker søtt av krydder, mandler og syrlige bær – det gjør ukens drink også.
Les hele sakenGløggkokte pærer er både en smaksintens og relativt lett avslutning på julemiddagen.
Les hele sakenHer er oppskriften og tips til hvordan du kan lage din egen vri.
Les hele sakenDet blir ikke skikkelig jul uten en kruttsterk og brennhet gløgg som varmer helt ut i hårrøttene.
Les hele sakenDet blir ikke skikkelig jul uten en kruttsterk og brennhet gløgg som varmer helt ut i hårrøttene.
Les hele sakenDet blir ikke jul uten en rykende varm gløgg. Her får du oppskriften på høytidens beste variant.
Les hele sakenUkens drink er passende for julehøytiden. En ekte fransk versjon av julegløgg eller rødvinsgløgg er nemlig hva som serveres deg, og som du kan kose deg med når julemaset er over (eller kanskje før) og kveldsmørket senker seg.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenDen 14. februar kan du feire din kjærlighet for mat, vin eller følge ditt. Få servert en nydelig meny kombinert med 7 glass vin fra to topprodusenter fra Piemonte.
Les hele sakenDelicatessen Aker brygge inviterer deg til en uforglemmelig kveld med spansk mat og viner fra egen vingård.
Les hele sakenBli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenBli med når Master of Wine Heidi Iren Hansen Vestvik guider deg igjennom noe av det beste California har å by på.
Les hele sakenEr du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!
Les hele sakenDette kurset er for deg som ønsker å smake forskjeller og likheter på viner i ulike prisklasser, og selvfølgelig ha det gøy!
Les hele sakenFør julens travle tider setter inn, inviteres du til en spennende vinsmaking med Bodegas Baigorri, presentert av den dyktige og erfarne alltid sprudlende sommelieren Henriette Batt.
Les hele sakenJuleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.
De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?
Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
Her er det både magnum, dobbelmagnum og sågar femliters vinflasker som er å få tak i på polet. Til og med i basis. Men de aller beste må bestilles, og da begynner det å haste.
Her er oversikten over de 147 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.
Les hele sakenEn slik kringle vekker begeistring hos alle. Enten det er hjemme, på jobben eller juleavslutningen. Dessuten er den en perfekt førjulsgave.
Les hele sakenHer har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
Les hele sakenOslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.
Les hele sakenRakefisken er like høyt elsket som den er forhatt. At den er en av våre mest kostbare matskatter, er hevet over enhver tvil. Derfor må den smakes på, og en måte å overbevise på er å servere den som wraps.
Les hele sakenAndevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.
Les hele saken