Ukens drink
Lag en julekrydret champagnedrink til nyttårsfesten

Lag en julekrydret champagnedrink til nyttårsfesten

Denne drinken er helt perfekt å kickstarte festen med.
Aase E. Jacobsen
30 Desember 2016 - 13:00

 Denne oppskriften er fra drinkspesialistene i Diffordsguide tilpasset norske forhold.

Her er deres vri som også er en tilpasning

Kombinasjonen av ingefær og kryddersirup, sitron og champagne gir en veldig kul smak som får praten til å gå når gjestene strømmer på til årets store nyttårsfest. 

En veldig enkel, men altså smaksrik drink som du ikke kan mislykkes med.

Eller prøv denne drinken som får reinsdyret til å gråte

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

The Reindeer drinkoppskrift

The Reindeer drinkoppskrift
Ingredienser

2 skiver frisk ingefær
4 cl Absolut Citron eller annen sitronvodka
1,5 cl Monin Spicy Syrup eller Tomtegløgg eller hjemmelaget*
0,5 cl friskpresset sitronsaft
champagne brut eller extra brut

Fremgangsmåte

Knus ingefæren i en shaker. Ha i vodka, sirup/gløgg og sitronsaft samt isbiter. Rist kraftig og sil over i et avkjølt champagneglass. Topp med champagne. 

*Hjemmelaget kryddersirup:
Kok opp 1,5 dl sukker og like mye vann i en kjele. Rør til sukkeret er løst opp. Tilsett 1 knust kanelstang, 1/2 splittet vaniljestang og 1 ts knust szechuanpepper. Legg på lokk og la stå og trekke i 15 minutter. Avkjøl og sil over i en rengjort flaske. Hvis du bruker denne sirupen, bruk 1,25 cl i stedet for 1,5 cl. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i sitronvodka, og må bruke vanlig vodka, øk mengden sitronsaft til 1 cl.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Diffordsguide.com

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her