Ukens drink

Julespritz

Lag en julevri på favorittdrink nummer en
Foto: (5PH)

Lag en julevri på favorittdrink nummer en

Vi får ikke nok Aperol Spritz. Denne drinken er like populær selv nå som sommeren er langt ute av sinn og syne. Derfor passer denne vinterlige versjonen ekstra godt nå.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2017 - 13:00

Aperol Spritz er den nye mojito - i hvert fall er det en svært populær drink både i Norge og i utlandet.

Du kan også prøve disse andre Aperol-drinkene

En av forklaringene er at den smaker godt, en annen at den passer inn i trenden med såkalt lavalkoholdrinker. Drinker som ikke slår for mye ut på promilleskalaen og som samtidig gir mye væske. Et forhold mange glemmer når de er på byen eller nyter hjemmebarens gleder. Og et forhold som er viktig selv om det er minusgrader ute, for alkohol har en uttørrende effekt. Derfor serverer stadig flere bartendere vann ved siden av drinken - også de med lavere alkohol.

Her får du alltid vann til drinkene dine 

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Jule-spritz drinkoppskrift

Jule-spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll is i et stort vinglass, ha i Aperol, appelsinskiver og bærjuice. Topp med musserende vin, rør rundt og topp evt. med litt club soda for ekstra bobler. Pynt med myntekvast.

Tips:
I stedet for den australske rosa musserende, kan du bruke en litt tørrere rosa boblevin, som Marques de Monistrol Rose Brut eller Torres Santa Digna Estelado Rose Brut. Begge disse er dessuten laget på tradisjonell metode som gir litt mer kompleksitet. 

Råvarer:
Aperol

Victorian Alps Gapsted Sparkling Rose

Du kan også prøve disse andre Aperol-drinkene

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her