Ukens drink
Nå er det martinitid
Foto: (Julie H. Amundsen)

Nå er det martinitid

Når temperaturen utendørs blir lavere, må det mer kraft i drinken. En martini som denne er derfor midt i blinken.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 13:00

Høyere innetemperaturer gir meg lyst på drinker som er mer klassiske og uten sitrus. På denne tiden av året spiser jeg oftere på restauranter og med det kommer lysten på en god aperitiff før maten. 

Min absolutte favoritt i en slik sammenheng er en klassisk dry martini. 

Mange diskuterer historien bak denne drinken, og ikke minst hvordan den faktisk lages. Svaret er ikke enkelt, for det finnes utallige løsninger. 

Se våre andre oppskrifter på dry martini

Mange liker at vermuten er tilstedeværende i smaken, andre vil at flasken kun skal stå ved siden av drinken som pynt. 

I dag velger jeg en klassisk variant med 50/50 gin og tørr vermouth og noen dråper appelsinbitter. Dette er en tilnærming til dry martini som ble laget i 1912 til datidens berømte oljemagnat John D. Rockefeller på Knickerbocker Hotel av bartenderen Martini di Arma di Taggia.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Knickerbocker Martini drinkoppskrift

Knickerbocker Martini drinkoppskrift
Ingredienser

3 cl London Dry Gin
3 cl Noilly Prat
2 dråper Orange Bitters
Sitronskall

Fremgangsmåte

Hell ingrediensene over is i et røreglass. Hell i et avkjølt cocktailglass. Pynt med sitronskall.

Tips1:
Om du liker en tørrere stil, lag den med 6 cl gin og 1 cl vermut.

Tips2:
Test ulike vermuter, de kan variere mye i smak.

Tips3:
Tørr sherry kan være morsomt å bruke, men da i små mengder.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her