UKENS DRINK: Pikachu

Ukens drink Pikachu

En slik cocktail får fart på smaksløkene

Syrlig og frisk med god sødme og munnfølelse samt et lett kick fra stjerneanis, det er smakene denne signaturcocktailen fra oslorestauranten Südost byr på.

Denne gule drinken som har farge fra de syrlige ingreidensene sitron, appelsin og pasjonsfrukt, er kalt opp etter en annen gul kjenning, Pikachu. - Når det gjelder navnet Pikachu kom det vel egentlig av at vi slet med å finne på noe navn. Vi hadde en gul drink og synes pikachu virket som et litt morsomt navn etter som vi er på en asiatisk restaurant, forteller barsjef Morten Nielsen på restaurant Südost.

Det var nok et godt valg for den er blitt en av restaurantens signaturdrinker. Den første generasjonen av Pikachu-fans er nå blant restaurantens gjester.  Og det virker ikke som om populariteten er for nedadgående. En av sommerens filmfavoritter for hele familien er nemlig Detektiv Pikachu.

Selv om barsjefen ikke mener en alkoholfri versjon kan bli like god, er det fortsatt mulig. Han mener at du da må bruke 1 cl mer av de andre ingrediensene for å kompensere for fraværet av rom og likør.  

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Pikachu

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser unntak stjerneanis i en shaker. Rist først uten is, for å få et fint skum. Rist med is. Hell over i avkjølt glass

Riv litt stjerneanis på toppen og pynt med en hel stjerneanis.

Tips: Brenn gjerne stjerneanisen svakt med en gassbrenner for ekstra aroma og duft.

Vaniljesukkerlake:
Kok opp 1 liter vann med 1 kg sukker, rør til sukkeret er løst opp og legg oppi en vaniljestang. La trekke en stund. Avkjøl og hell over i en flaske med kork. La en bit av vaniljestangen være med. Holder fint flere uker i kjøleskap.

 Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen