Ukens drink

Pikachu

En slik cocktail får fart på smaksløkene

En slik cocktail får fart på smaksløkene

Syrlig og frisk med god sødme og munnfølelse samt et lett kick fra stjerneanis, det er smakene denne signaturcocktailen fra oslorestauranten Südost byr på.
Aase E. Jacobsen
05 Juli 2019 - 13:00

Denne gule drinken som har farge fra de syrlige ingreidensene sitron, appelsin og pasjonsfrukt, er kalt opp etter en annen gul kjenning, Pikachu. - Når det gjelder navnet Pikachu kom det vel egentlig av at vi slet med å finne på noe navn. Vi hadde en gul drink og synes pikachu virket som et litt morsomt navn etter som vi er på en asiatisk restaurant, forteller barsjef Morten Nielsen på restaurant Südost.

Det var nok et godt valg for den er blitt en av restaurantens signaturdrinker. Den første generasjonen av Pikachu-fans er nå blant restaurantens gjester.  Og det virker ikke som om populariteten er for nedadgående. En av sommerens filmfavoritter for hele familien er nemlig Detektiv Pikachu.

Selv om barsjefen ikke mener en alkoholfri versjon kan bli like god, er det fortsatt mulig. Han mener at du da må bruke 1 cl mer av de andre ingrediensene for å kompensere for fraværet av rom og likør.  

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Pikachu drinkoppskrift

Pikachu drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser unntak stjerneanis i en shaker. Rist først uten is, for å få et fint skum. Rist med is. Hell over i avkjølt glass

Riv litt stjerneanis på toppen og pynt med en hel stjerneanis.

Tips: Brenn gjerne stjerneanisen svakt med en gassbrenner for ekstra aroma og duft.

Vaniljesukkerlake:
Kok opp 1 liter vann med 1 kg sukker, rør til sukkeret er løst opp og legg oppi en vaniljestang. La trekke en stund. Avkjøl og hell over i en flaske med kork. La en bit av vaniljestangen være med. Holder fint flere uker i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her