Ukens drink
Slik lager du OL-drinken

Slik lager du OL-drinken

Den er selvsagt med cachaça, Brasils svar på rom. Denne oppskriften gir mersmak.
Aase E. Jacobsen
05 August 2016 - 14:00

Cachaça er udødeliggjort gjennom caipirinha som er Brasils nasjonaldrink. Ukens oppskrift bygger på dette konseptet hvor limebåter knuses i glasset for å frigjøre maksimalt med smak fra både saft og skall.

Se våre andre oppskrifter med cachaça

Men her får limen drahjelp av både bringebær og kondensert melk. Dermed er du over i et annet populært spor i Brasil, nemlig batidas. Det er enkelt forklart en milkshake med rom, eller cachaça som de bruker i Brasil, og melken som brukes er vanligvis kokosmelk. Men i denne drinken ønskes mer melkesmak, derfor kondensert melk - i Norge kjent som Viking-melk.

Viking-melk er noe alle hyttekjøkken må ha

Utvalget av cachaça på polet er ytterst begrenset, og ingen har fast hylleplass. Det er jo litt merkelig all den tid det er OL og det foregår i Brasil. Noen har åpenbart sovet i timen.

Den alkoholfrie variant er også veldig god

Uansett kan du bestille cachaçaen som er brukt i oppskriften. Eller gå for Cachaça 51 som er den eneste som finnes i en del polutsalg. 

Denne drinken kan veldig godt lages uten alkohol, og smaker leskende og godt mens du følger tv-sendingene fra Brasil-OL. Men da må du doble mengden av de andre ingrediensene. Og husk masse is!

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Raspberry batida

Raspberry batida
Ingredienser
3 cl bringebærpuré
¾ lime
3 ts demerasukker
2 cl kondensert melk/Vikingmelk

Fremgangsmåte

Skjær limen i båter og legg de i et old fashioned glass sammen med sukker og puré. Press alt ved å bruke en "muddler" og rør rundt slik at sukkeret løser seg opp. Tilsett knust is, kondensert melk og cachaça og rør en gang til. Serveres med korte sugerør.

Tips:
Bringebærpuré lager du enkelt ved å presse friske bringebær gjennom en tesil. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Rune Kaarbø og Gudmund Pedersen,Bakgården Bar, Kristiansand

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien
Dagens rett

Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien

I ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil være mest mulig utendørs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien
Dagens rett

Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien

I ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil være mest mulig utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønn saus til fisken skaper ekstra matglede midt i uka
Dagens rett

Grønn saus til fisken skaper ekstra matglede midt i uka

Seifilet er fortsatt den rimeligste i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her hva du kan gjøre med den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her