Dagens rett

Kylling med fyldig mandelsaus Murgh musallam

Med denne vrien på søndagskyllingen får du solid uttelling
Foto: (Debmalya Mazumder)

Med denne vrien på søndagskyllingen får du solid uttelling

Den tar litt tid og har en lang ingrediensliste, men du verden så mye smak du får ut av en helt vanlig kylling.
11 Januar 2020 - 01:00

Denne ved første øyeblikk omstendelige retten, er ikke så vanskelig å få til. Belønningen er altså mye smak. Dessuten er dette den perfekte søndagssyssel i januar, for den godgjør seg mens du går tur eller bare gleder deg til å sette tenna i det saftige kjøttet. 

Opprinnelsen til Murgh musallam - som betyr hel kylling - er det tyrkisk-persiske kjøkkens påvirkning av det sørindiske. Det såkalte Mughlai-kjøkkenet kjennetegnes av rike aromaer fra bruken av mange ulike krydder, men ikke nødvendigvis sterk krydring i form av chili, Og denne oppskriften lever opp til tradisjonen. 

Mange indiske retter venter på at du skal forsøke dem

Kylling med fyldig mandelsaus Murgh musallam fra India

Kylling med fyldig mandelsaus Murgh musallam fra India

Fremgangsmåte

  1. Riv av skinnet på kyllingen så langt det lar seg gjøre.
  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden, hell den over kyllingen og la den stå 1 time.
  3. Kok risen til den er myk, slå av vannet og bland inn de øvrige ingrediensene.
  4. Ta kyllingen opp av marinaden og ha i fyllet. Ta vare på marinaden.
  5. Varm olje i en kjele, tilsett løk, ingefær og hvitløk og stek til det er gyllent. Tilsett de hele krydderne og laurbærbladene og rør om. Stek til oljen skiller seg. Tilsett salt og de malte krydderne. Rør godt.
  6. Tilsett resten av det som skal være i sausen og resten av marinaden. La det koke til oljen skiller seg igjen.
  7. Legg kyllingen i en tykkbunnet kjele og hell sausen over. Dekk til og la det koke til kyllingen er mør, ca 40 minutter, avhengig av hvor stor kyllingen er.
  8. Hell safranfløten over kyllingen ved servering.

Serveres varm, pyntet med korianderblader.

Se våre andre oppskrifter på indisk kylling 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her