UKENS DRINK: Slik lager du OL-drinken
Ukens drink

Slik lager du OL-drinken

Den er selvsagt med cachaça, Brasils svar på rom. Denne oppskriften gir mersmak.

Cachaça er udødeliggjort gjennom caipirinha som er Brasils nasjonaldrink. Ukens oppskrift bygger på dette konseptet hvor limebåter knuses i glasset for å frigjøre maksimalt med smak fra både saft og skall.

Se våre andre oppskrifter med cachaça

Men her får limen drahjelp av både bringebær og kondensert melk. Dermed er du over i et annet populært spor i Brasil, nemlig batidas. Det er enkelt forklart en milkshake med rom, eller cachaça som de bruker i Brasil, og melken som brukes er vanligvis kokosmelk. Men i denne drinken ønskes mer melkesmak, derfor kondensert melk - i Norge kjent som Viking-melk.

Viking-melk er noe alle hyttekjøkken må ha

Utvalget av cachaça på polet er ytterst begrenset, og ingen har fast hylleplass. Det er jo litt merkelig all den tid det er OL og det foregår i Brasil. Noen har åpenbart sovet i timen.

Den alkoholfrie variant er også veldig god

Uansett kan du bestille cachaçaen som er brukt i oppskriften. Eller gå for Cachaça 51 som er den eneste som finnes i en del polutsalg. 

Denne drinken kan veldig godt lages uten alkohol, og smaker leskende og godt mens du følger tv-sendingene fra Brasil-OL. Men da må du doble mengden av de andre ingrediensene. Og husk masse is!

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Raspberry batida

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

3 cl bringebærpuré
¾ lime
3 ts demerasukker
2 cl kondensert melk/Vikingmelk

Fremgangsmåte

Skjær limen i båter og legg de i et old fashioned glass sammen med sukker og puré. Press alt ved å bruke en "muddler" og rør rundt slik at sukkeret løser seg opp. Tilsett knust is, kondensert melk og cachaça og rør en gang til. Serveres med korte sugerør.

Tips:
Bringebærpuré lager du enkelt ved å presse friske bringebær gjennom en tesil. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen