Ukens drink
Slik lager du en konkurransedrink hjemme

Slik lager du en konkurransedrink hjemme

Målet med Bacardi Legacy-konkurransen er å skape drinker som kan lages i alle barer. Denne passer også i hjemmebaren.
09 Oktober 2015 - 20:47

Alexandria er mitt Bacardi Legacy bidrag i år. Den ble nylig valgt ut til en av tre mest lovende til å kunne representere Norge i San Franscisco under den globale finalen i april 2016.

Dette var fjorårets norske bidrag i den samme konkurransen 

Nå kan du være dommer og si hva du synes. Jeg kan i alle fall garantere at den er lett å gjenskape også hjemme hos deg om du følger oppskriften.

I denne bak drinken bygger rundt historien om en av verdens mest kjente erobrere, Alexander den store og byen han grunnla i Egypt, nemlig Alexandria.

Alexandria var den viktigste havnen for å frakte varer mellom den østlige og vestlige verden. Derfor har jeg brukt flere produkter basert på hva som ble fraktet gjennom denne ruten. I stedet for arak, som er Midtøstens svar på rom, har jeg - ikke uventet - brukt Bacardi. Sammen med aprikoser, vellagret vin og krydder- og lakrissmaken fra Fernet Branca får du en veldig smaksintens og passe tørr cocktail.

Alexandria

Alexandria
Ingredienser

5 cl Bacardi Superior
2,5 cl Apricot Brandy
2 cl Oloroso Sherry
2 cl sitronsaft
Fernet Branca

 

 

Fremgangsmåte

Spray et avkjølt coupette-glass med Fernet Branca.

Fyll øvrige ingredienser i en shaker med is og rist godt. Sil over i glasset.

 Tips 1:
Amontillado Sherry fungerer også veldig godt.

Tips 2:
Dersom du har en tørr Apricot Brandy, tilsett litt sukkerlake etter smak. 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her