Ukens kake

Sjokoladekake med søtpotetglasur

Denne kaken vil overraske deg, og det er ikke på grunn av pynten
Foto: (Ina-Janine Johnsen)

Denne kaken vil overraske deg, og det er ikke på grunn av pynten

Den har nemlig litt uvanlige ingredienser til en sjokoladekake å være. Men smaken er det ingenting i veien med, heller tvert om.
Aase E. Jacobsen
26 Juli 2018 - 12:00

Denne kaken som er kreert av den kjente kakebloggeren Ina-Janine Johnsen til en  i konkurranse med tema sunnere festkaker i regi av Opplysningskontoret for brød og korn. De sunnere ingrediensene er grovere mel, rapsolje og søtpotet. Det gir en annen smak enn hva du vanligvis forventer av en sjokoladekake, men du kommer til å bli positivt overrasket. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Sjokoladekake med søtpotetglasur

Sjokoladekake med søtpotetglasur

Fremgangsmåte

Begynn med glasuren. Bruk en gaffel til å lage hull i søtpotetene. Sett dem i en ildfast form og stek søtpotetene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time til de er myke.

Skrell vekk skallet og mål opp 500 g søtpotet mens de fortsatt er varme. Ha den varme søtpoteten i en hurtigmikser og kjør til glatt. Ha grovhakket sjokolade i den varme søtpotetmosen og kjør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt glasur. Sett til side.

Lag kakebunnene. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen melk, rapsolje og egg og bland det inn i den tørre melblandingen. Hell varm kaffe i kakerøren og bland forsiktig. Fordel røren i to smurte kakeformer på 20 cm.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 35 – 40 minutter. Test med en kakepinne om de er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Montering:
Velg kakebunnen som har penest form på toppen. Skjær toppen av den andre kaken slik at den blir helt rett, og sett den på et kakefat med skåret side opp. Fordel bringebærsyltetøy på den nederste bunnen. Fordel deretter 1/3 av glasuren over syltetøyet og sett den andre kakebunnen på toppen. Smør resten av glasuren på sidene og toppen.

Pynt med spiselige blomster og bær. 

Oppskriften er laget av Ina-Janine Johnsen fra bloggen Mat på Bordet i forbindelse med konkurransen #SunnereFestkake2018

Vil du lage en annen sjokoladekake finner du mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her