Ukens kake

Peanøttkake

Det er ikke bare tørre kaker som egner seg som julebakst
Foto: (PeterGrof)

Det er ikke bare tørre kaker som egner seg som julebakst

Denne saftige peanøttkaken er en slik som kommer til å konkurrere ut de fleste tørre variantene. Liker/tåler du ikke peanøtter, kan du bytte dem ut med eksempelvis pistasjnøtter.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2019 - 12:00

Bunnen i denne kaken har ikke bare nøtter, men også knuste Ritz-kjeks. De bidrar med ekstra krønsj og saltpreg til det endelige resultatet. Salt og sjokolade er en god kombinasjon. 

Men om du skal lage denne i god tid før jul, må du droppe kremfløten i fyllet og velge langpanneversjonen, eller gå for en tørrere versjon:

Peanøtter passer nemlig også i tørre julekaker - bare se her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Peanøttkake

Peanøttkake

Fremgangsmåte

Bunn:
Eggehvite og sukker piskes stivt. Peanøtter males og kjeksen smuldres, røres forsiktig inn i marengsen. Stekes i to former (22cm) nederst i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.

Fyll:
Kremfløten stivpiskes og has mellom de to bunnene og oppå kaken.

Sjokoladekrem:
Eggeplommene og sukker piskes til eggedosis. Sjokoladen og margarinen smeltes. Ha i kaffen, avkjøl. Blandes forsiktig inn i eggedosisen. Has oppå kaken og på sidene.

Pynt med grovhakkede peanøtter.

NB Det beste resultatet får du med usaltede peanøtter. Hvis du ikke får tak i det, tørk peanøttene godt med kjøkkenpapir før bruk. 

Tips1: Du kan godt bytte ut peanøttene helt eller delvis med pistasjnøtter. Det smaker himmelsk.

Tips2: Du kan lage denne kaken i en langpanne, droppe fløtekremen, pynte med sjokoladekremen og nøttene og skjære ut porsjonstykker. 

Peanøtter passer nemlig også i tørre julekaker - bare se her

Her finner du veldig mange oppskrifter på julekaker

Og her er de syv slag

 

Sendt inn av Elsa Sommarset

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her