Havregryn i en tertebunn gir mer struktur enn hvetemel samtidig som det gir mer å bite i. Jo tynnere du kjevler deigen, jo sprøere blir tertebunnene. Vil du ha litt tyggemotstand, stopper du ved 1 cm tykkelse. Og vil du ha helt sprø bunn, kan du bruke ferdig deig, eksempelvis filodeig som selges i mange butikker, både vakuumpakket og fryst.
Se alt du kan lage med filodeig
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Enkel havregrynsterte
Antall porsjoner
8
Tilberedningstid
Ingredienser
3
dl
1.5
dl
0.5
ts
0.5
dl
100
g
5
ss
3
dl
2
dl
1
dl
Fremgangsmåte
I stekeovnen: 200 °C, ca. 10 - 12 minutter
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, gjerne food processor, ha i biter av smøret og smuldre det eller la maskinen gå til det er smuldret. Hell i melken og arbeid deigen sammen.
Del deigen i to og kjevle den ut til tynne runde leiver ca. 24 cm i diameter, gjerne på bakepapir. Legg bakepapiret med leivene på stekeplater, prikk dem med gaffel og stek dem. Avkjøl bunnene før du har vispet krem eller krem/vaniljekrem mellom og oppå dem. Ha på rikelig med bær.
Foto: ShutterWorx