UKENS KAKE: Det skal bare litt havregryn til for å få til denne kaken
Ukens kake
(Bilde: ShutterWorx)

Det skal bare litt havregryn til for å få til denne kaken

Havregryn er super ingrediens til sprø tertebunner som legges lagvis med krem og jordbær. Vanskeligere behøver det ikke være.

Havregryn i en tertebunn gir mer struktur enn hvetemel samtidig som det gir mer å bite i. Jo tynnere du kjevler deigen, jo sprøere blir tertebunnene. Vil du ha litt tyggemotstand, stopper du ved 1 cm tykkelse. Og vil du ha helt sprø bunn, kan du bruke ferdig deig, eksempelvis filodeig som selges i mange butikker, både vakuumpakket og fryst. 

Se alt du kan lage med filodeig

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Enkel havregrynsterte

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1.5 dl
0.5 dl
100 g

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 200 °C, ca. 10 - 12 minutter

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, gjerne food processor, ha i biter av smøret og smuldre det eller la maskinen gå til det er smuldret. Hell i melken og arbeid deigen sammen.
 
Del deigen i to og kjevle den ut til tynne runde leiver ca. 24 cm i diameter, gjerne på bakepapir. Legg bakepapiret med leivene på stekeplater, prikk dem med gaffel og stek dem. Avkjøl bunnene før du har vispet krem eller krem/vaniljekrem mellom og oppå dem. Ha på rikelig med bær.
 
 

Foto: ShutterWorx

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen