UKENS KAKE: Det skal bare litt havregryn til for å få til denne kaken
Ukens kake
(Bilde: ShutterWorx)

Det skal bare litt havregryn til for å få til denne kaken

Havregryn er super ingrediens til sprø tertebunner som legges lagvis med krem og jordbær. Vanskeligere behøver det ikke være.

Havregryn i en tertebunn gir mer struktur enn hvetemel samtidig som det gir mer å bite i. Jo tynnere du kjevler deigen, jo sprøere blir tertebunnene. Vil du ha litt tyggemotstand, stopper du ved 1 cm tykkelse. Og vil du ha helt sprø bunn, kan du bruke ferdig deig, eksempelvis filodeig som selges i mange butikker, både vakuumpakket og fryst. 

Se alt du kan lage med filodeig

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Enkel havregrynsterte

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1.5 dl
0.5 dl
100 g

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 200 °C, ca. 10 - 12 minutter

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, gjerne food processor, ha i biter av smøret og smuldre det eller la maskinen gå til det er smuldret. Hell i melken og arbeid deigen sammen.
 
Del deigen i to og kjevle den ut til tynne runde leiver ca. 24 cm i diameter, gjerne på bakepapir. Legg bakepapiret med leivene på stekeplater, prikk dem med gaffel og stek dem. Avkjøl bunnene før du har vispet krem eller krem/vaniljekrem mellom og oppå dem. Ha på rikelig med bær.
 
 

Foto: ShutterWorx

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen