UKENS KAKE: Hell øl i browniedeigen, du vil ikke angre
Ukens kake

Hell øl i browniedeigen, du vil ikke angre

Det mørkeste ølet er en undervurdert ingrediens til sjokoladekaker som denne.

Brownies er noe av det enkleste du kan bake. At kaken er klissete og ikke helt gjennomstekt, er helt i orden. Det skal derfor godt gjøres å bomme.

 Denne uken er det ekstra mye godt i browniedeigen. Om du ikke har stout, kan du godt bruke annet mørkt øl som porter eller juleøl om du skulle ha noe fra forrige jul i kjelleren.

Se våre andre oppskrifter på brownies

Brownie med mørkt øl

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

2 dl
stout, gjerne sjokoladestout
2.5 dl
1 ts
3.25 stk
0.75 dl

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 175 grader.

Smelt smør og sjokolade i en kjele over svak varme under omrøring. Trekk til side og pisk inn stout og begge sykkeltypene. Pisk inn ett egg av gangen. Rør in vaniljesukker og salt. Sikt melet og kakaoen inn og brett det inn i sjokolademiksen. Hell over i en smurt langpanne 24x30 cm og fordel deigen jevnt.

Sett formen i midten av ovnen og stek i 30 minutter eller når en trepinne nesten helt slipper. Kaken skal være litt seig, men langt fra flytende.

Avkjøl og del opp i biter.

Tips:
Du kan godt pynte med melisglasur.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen