Ukens kake

Klippekrans

Kringle hører med til et hvert kakebord, og denne versjonen smaker enda bedre enn den ser ut 
Foto: (Eva Brænd)

Kringle hører med til et hvert kakebord, og denne versjonen smaker enda bedre enn den ser ut 

Klippingen av deigen før steking har gitt navn til denne kringlen og det gir den et ekstra fristende utseende for da ser du også hva den er fylt med.
09 Mai 2019 - 12:00

I denne oppskriften er det smør, sukker og kanel som venter deg når du setter tenna i godsakene. Men du kan selvsagt velge det fyllet du vil. Mandelmasse eller  marsipan er nærliggende, men du kan også gå i hel andre retninger som tørket frukt, aprikos, mango, tranebær eller epler.

Godt blir det uansett og siden kringle smaker best helt nybakt, lønner det seg å fryse den ned om du skal bruke den til helgen eller til 17. mai som jo er rett rundt hjørnet.

Se våre andre oppskrifter på kringle

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Klippekrans - kringle

Klippekrans - kringle

Fremgangsmåte

  1. Deig:
    Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Smuldre og rør ut gjæren i væsken.
  2. Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  3. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  4. Kjevle deigen ut til en ca. 80 cm lang og 20 cm bred leiv.
  5. Bland sukker og kanel inn i romtemperert smør, og fordel blandingen utover deigen. Rull sammen til en pølse. Legg deigpølsen på en stekeplate med bakepapir og form til en ring.
  6. Klipp kransen ved at du klipper med en cm mellomrom nesten gjennom «pølsen».  Legg bladene annenhver gang til høyre og venstre.
  7. La klippekransen heve under plast eller et klede til nesten dobbel størrelse,  30-45 minutter. Pensle kransen med egg.
  8. Stek kransen midt i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til den er gyllen. Avkjøl på rist.

Tips:
Om du bytter ut sukker og kanel til fyllet med 100 gram mandelmasse eller marsipan får du en annen smak.

Tips:
Du kan godt pynte med melisglasur, men i så fall lønner det seg å redusere på sukkeret i fyllet. 

Her finner du flere gode oppskrifter på kringle

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 35.50 kr Uten utvalg
    82 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her