Best av alt - om du ikke kan vente til å spise kaken - er at den faktisk kan spises uten frysing. Om du velger det, la den stå kaldt en halvtime slik at smaken får sette seg. Du kan selvsagt erstatte Dajm med en annen sjokolade som kan knuses eller hakkes.
Eller du kan bruke cookies eller kjeks i stedet for eller i tillegg til sjokolade. Det smaker også veldig godt.
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Hjemmelaget iskake
Antall porsjoner
6
Tilberedningstid
Ingredienser
Marengsbunner
3
stk
1.5
dl
0.5
ts
Iskremen
3
stk
125
g
5
dl
2
stk
doble Dajm
stk
Fremgangsmåte
Eggehviter, sukker og bakepulver piskes stivt og fordeles på to like store former/bunner - ca 26 cm. Bruk bakepapir, men det skal ikke smøres. Stekes på 125 grader i 1 1/2 time.
Pisk kremfløten stiv uten sukker.
Rør sammen eggeplommer og sukker, og vend røren inn i kremfløten. Hakk/knus dajm og bland dette i kremen.
Kremblandingen legges mellom de to marengsbunnene og settes i fryseren. Tas opp ca 1/2 time før den skal spises.
Riv sjokolade på toppen.
Tips:
Du kan godt tilsette 1 dl finhakkede nøtter eller mandler i marengsbunnen for ekstra smak.
Du kan godt tilsette 1 dl finhakkede nøtter eller mandler i marengsbunnen for ekstra smak.
Sendt inn av Gunn-Ågot Karlsrud
Foto: Serghei Starus
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Allram Grüner Veltliner Eiswein 2017
Østerrike
Volum: 0.380 Pris: 225,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes Very Old
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Basisutvalget -
79 Poeng
Prunotto Moscato d'Asti 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 145,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Nøisom Brown ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 69,20 Bestillingsutvalget