Ukens kake

Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

Denne kaken smaker like godt som den høres og ser ut

Denne kaken smaker like godt som den høres og ser ut

Aase E. Jacobsen
08 Februar 2018 - 13:00

Det eenste denne kaken har til felles med rullekake er at den er rullet og at kakebunnen er sukkerbrød. Men måten den monteres på vil gi kaken et helt annet utseende når du skjærer i den. For lagene blir vertikale og ikke horisontale som ved en vanlig lagdelt bløtkake. Det vekker oppsikt, og er det noe kakebakere liker, er det oppmerksomhet for sitt bakverk. 

Det er en del jobb med denne kaken, men arbeidet kan fordeles over flere dager, så fortvil ikke. Du og din kommer garantert til å bli fornøyd med resultatet.

Se alt det andre du kan bake til morsdagen 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

Fremgangsmåte

Vaniljerull:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det godt inn i eggedosisen. Bre røren tynt utover en bakepapirkledt stekeplate.

Stek kaken ved 225 ºC i 10 minutter. Strø et tynt lag sukker over kaken mens den fortsatt er varm. Legg et bakepapir over kaken, så en stekeplate over der igjen, og snu hele kaken over på den andre stekeplaten. Avkjøl.

Pasjonsfruktcurd:
Ha pasjonsfruktpuré, sukker, smør og vanilje­pulver i en tykkbunnet kjele og smelt det sammen til en jevn røre. Ta kjelen av varmen når sirupblandingen har nådd kokepunktet. Avkjøl sirupen i ca. 5 minutter. 

Ha eggene i en stor bolle og pisk luftige til dobbel størrelse, i ca. 5 minutter. Hell den varme sirupen forsiktig over eggene mens vispen går. Pisk til alt er blandet godt sammen. 

Ha røren over i kjelen igjen og la den småkoke. Pisk konstant med en ballongvisp til røren har tyknet og er blitt litt mørkere i fargen, ca. 15 minutter. 

Sil blandingen over i en stor bolle, og avkjøl. Rør noen ganger for å unngå snerk på toppen. Sett røren i kjøleskapet, for å tykne, i ca. 30 minutter. 

Hvit sjokoladekrem:
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør mascarpone, smør og vaniljeekstrakt til en jevn krem, og bland inn smeltet sjokolade. Tilsett melis og rør til sjokoladekremen er glatt og luftig.

Tips:  Kremene kan gjerne lages et par dager i forkant. 

Montering:
Skyll jordbærene og skjær dem i skiver. Spar et par til pynt.

Bruk en skarp kniv og skjær kakebunnen i to like lange og like brede deler. 

Bre først et lag hvit sjokoladekrem over hver kakebunn, deretter et lag pasjonsfruktcurd og tilslutt et lag med jordbærskiver. 

Rull kaken forsiktig sammen. Fest den ene rullen med litt krem der den andre slutter, og fortsett å rulle. Sett kaken på høykant på et kakefat, og inn i kjøleskapet for å bli fast. 

Pisk kremfløte stiv og bre et godt lag krem rundt hele kaken. Pynt med jordbær og pasjonsfrukt og litt pasjonsfruktcurd hvis du har noe til overs.

Tips: Surr plastfilm rundt kaken og feste med litt tape for å hindre at kaken sklir fra hverandre. Plasten fjernes når kaken er fast nok og før kremen smøres på.

Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her