Ukens vin
Denne fantastiske cavaen kan du sikre deg til nyttårsfesten

Denne fantastiske cavaen kan du sikre deg til nyttårsfesten

Med disse boblene i glasset blir nyttårsaften så episk som den kan bli. Og vinen er å få tak i over hele landet.
Aase E. Jacobsen
29 Desember 2015 - 14:00

Juve y Camps Reserva de la Familia Brut Nature 2011 er en elegant, frisk og småkompleks musserende vin. Den har lekre små bobler, naturlig fruktsødme fra både epler og lime, veldig god syre som gir fin tørrhet. En flott matvin som dessuten passer utmerket til kalkun, til fingermaten før kalkunen eller når det nye året skal skåles inn.

Ikke tilsatt sukker

Den er laget etter alle cavakunstens regler. Det vil si klassisk metode hvor aromaene har fått utvikle seg i mer enn tre år på bunnfallet etter flaskegjæringen.

Den er heller ikke tilsatt sukker ved omkorkingen, derav navnet brut nature. Dermed kommer druenes egenkarakter bedre til sin rett. Tilsetting av sukker maskerer ofte den opprinnelige smaken til vinen, noe som er både på godt og vondt. Men druematerialet som Juve y Camps bruker er økologisk dyrket, så her vektlegges renhet allerede i utgangspunktet.

Finnes i mange polhyller

Akkurat denne utgaven ble tidligere i år kåret til beste cava i den anerkjente kåringen Concours Mondial de Bruxelles.

Siden den er en årgangscava, vil den preges av årgangen. I 2011 har den glede av dette årets relativt kjølige juli som ga grunnlag for gode syrer og den påfølgende varme august som sikret modne druer og konsentrasjon.

Den finnes i 112 polutsalg, og magnumutgaven i 19 av dem, så sannsynligheten er stor for at du finner nettopp denne i den ofte glisne hyllen for boblevin.

Supre alternativ er de økologiske cavaene fra Pedregosa som også er å få i en del polutsalg.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her