Janasse VP
Ukens vin
Janasse VP

Den er fortsatt et av polets aller beste kjøp i basis

Denne vinen er å finne i 225 polutsalg. I ny årgang overbeviser den stort.

Dom. de la Janasse Côtes-du-Rhône 2015 er en veldig god representant for 2015-årgangen i Rhône. Den usedvanlig kjøttfulle frukten er forførende lekker og gjør denne gamle kjenningen til et lykkelig gjensyn. Selv om 2015 bød på svært gode forhold men mye solvarme, er denne vinen ikke overlastet med alkohol, hvilket ofte er utfordringen i det sørlige Rhône.

Les mer om utfordringene i området

Det gjør at den fungerer også veldig godt som matvin – og ikke bare som den ultimate kosevin. Ikke bare til søndagens lammestek, men også til forseggjorte viltretter.

Nesten Châteauneuf-du-Pape

Denne svært så seriøse vinen er laget av den velrenommerte Châteauneuf-du-Pape-produsenten Janasse.

For 17 år siden kostet den 31 kroner mindre, noe som må sies å være en ganske måteholden prisøkning sammenlignet med konsumprisindeksen. Det skyldes nok at Côtes-du-Rhône fortsatt er en vinstil dominert av de store aktørene og som sådan ikke blant de mest ettertraktete. Den dekker da også alt fra ganske ordinær vin til perler som denne.

Som i Janasses toppviner er det grenache som spiller hovedrollen, men da druer som kommer fra parseller rett utenfor Châteauneuf-du-Pape-grensene, nærmere bestemt i Courthézon. Denne vinens intensitet kommer til en viss grad også fra gamle carignan-vinstokker.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Dom. de la Janasse 2019

Produsent:
Dom. de la Janasse
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes-du-Rhône
Pris:
157,00 kr
Varenummer:
3241501
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen