Ukens vin
Denne mannen byr på hele to knallkjøp til krabbefesten
Foto: (SERGIO FERREIRA)

Denne mannen byr på hele to knallkjøp til krabbefesten

Begge disse vinene signert João Maria Cabral de Almeida er supre følger til krabbe, og ikke minst veldig mye vin for pengene, så her er det budsjettet som avgjør.
Aase E. Jacobsen
08 August 2017 - 13:45
 

Camaleão Loureiro e Alvarinho 2016 er både en typisk og en atypisk vin for vinstilen vinho verde. Typisk på grunn av at den er en blanding av loureiro og alvarinho, og atypisk fordi den har mye mer struktur enn det som er vanlig for vinho verde.

Her kan du lære mer om vinho verde og området Minho

Den har et fint preg av blomster, frukt og stein/mineraler, er fruktig og leskende og med god balanse mellom sødme og bitterhet. Akkurat det som trengs for å skylle ned krabben og majonesen eller aiolien. Den lave prisen gjør at du kan både droppe å tenke på boksvin og bunkre opp godt med flasker. Denne vinen holder fint i kjelleren noen år om du ikke rekker å drikke opp alt i sommer. Noe jeg betviler siden den er så leskende.

Derfor elsker vi vinho verde om sommeren

 

en aller helst vil jeg ha Camaleão Alvarinho 2016 som altså er en ren alvarinho, derfor den høyere prisen. Denne druen gir mer elelganse, mineralpreg og bedre struktur enn loureiro og dermed et bedre lagringspotensial, på linje med chablis. Men helt fersk alvarinho smaker aldeles fortreffelig, så det er ikke noe å lure på. Den er nemlig en veldig anvendelig hvitvin til det meste av sjømat, også mer forseggjorte retter, men den behøver slett ikke mer enn en sommerlig salat for å komme til sin rett.

Bak disse vinene står en ung portugisisk vinmaker, João Maria Cabral de Almeida, som siden 2010 har laget vin fra egne vinmarker i Minho. Han jobbet tidligere for for vinprodusenter i Dão, Ribatejo og Douro. Han er dessuten med i en gruppering av seks unge vinmakere fra ulike deler av landet som fant ut at det var billigere å få innpass om de slo seg sammen.

Dette er en annen ung og ambisiøs ung portugisisk vinmaker

At alle har en ungdommelig tilnærming til måten å kommunisere vinene sine på, gir seg uttrykk gjennom navn og etiketter. Grunnen til at João har valgt navnet Camaleão – eller kameleon – er at etiketten skifter farge etter temperaturen på innholdet. Dermed vet du når vinen blir for varm – eller også er for kald. I det siste tilfellet smaker den jo mindre.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her