UKENS VIN: Denne mannen byr på hele to knallkjøp til krabbefesten
Ukens vin
(Bilde: SERGIO FERREIRA)

Denne mannen byr på hele to knallkjøp til krabbefesten

Begge disse vinene signert João Maria Cabral de Almeida er supre følger til krabbe, og ikke minst veldig mye vin for pengene, så her er det budsjettet som avgjør.

 

Camaleão Loureiro e Alvarinho 2016 er både en typisk og en atypisk vin for vinstilen vinho verde. Typisk på grunn av at den er en blanding av loureiro og alvarinho, og atypisk fordi den har mye mer struktur enn det som er vanlig for vinho verde.

Her kan du lære mer om vinho verde og området Minho

Den har et fint preg av blomster, frukt og stein/mineraler, er fruktig og leskende og med god balanse mellom sødme og bitterhet. Akkurat det som trengs for å skylle ned krabben og majonesen eller aiolien. Den lave prisen gjør at du kan både droppe å tenke på boksvin og bunkre opp godt med flasker. Denne vinen holder fint i kjelleren noen år om du ikke rekker å drikke opp alt i sommer. Noe jeg betviler siden den er så leskende.

Derfor elsker vi vinho verde om sommeren

 

en aller helst vil jeg ha Camaleão Alvarinho 2016 som altså er en ren alvarinho, derfor den høyere prisen. Denne druen gir mer elelganse, mineralpreg og bedre struktur enn loureiro og dermed et bedre lagringspotensial, på linje med chablis. Men helt fersk alvarinho smaker aldeles fortreffelig, så det er ikke noe å lure på. Den er nemlig en veldig anvendelig hvitvin til det meste av sjømat, også mer forseggjorte retter, men den behøver slett ikke mer enn en sommerlig salat for å komme til sin rett.

Bak disse vinene står en ung portugisisk vinmaker, João Maria Cabral de Almeida, som siden 2010 har laget vin fra egne vinmarker i Minho. Han jobbet tidligere for for vinprodusenter i Dão, Ribatejo og Douro. Han er dessuten med i en gruppering av seks unge vinmakere fra ulike deler av landet som fant ut at det var billigere å få innpass om de slo seg sammen.

Dette er en annen ung og ambisiøs ung portugisisk vinmaker

At alle har en ungdommelig tilnærming til måten å kommunisere vinene sine på, gir seg uttrykk gjennom navn og etiketter. Grunnen til at João har valgt navnet Camaleão – eller kameleon – er at etiketten skifter farge etter temperaturen på innholdet. Dermed vet du når vinen blir for varm – eller også er for kald. I det siste tilfellet smaker den jo mindre.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Camaleão Alvarinho 2019

Produsent:
João Maria Cabral de Almeida V
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Minho
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
7407201
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Camaleão Loureiro e Alvarinho 2019

Produsent:
João Maria Cabral de Almeida V
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Minho
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
7407101
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen