Ukens vin
Denne roseen er akkurat så forførende deilig som dette bildet uttrykker

Denne roseen er akkurat så forførende deilig som dette bildet uttrykker

Spanske Excellens er en seriøs fruktbombe som ikke bare sjarmerer, men også fungerer veldig godt på matbordet.
Aase E. Jacobsen
10 Juli 2018 - 13:45

Marqués de Cáceres Excellens Rosé 2017 koster mye mindre enn roseviner i samme kvalitetssjikt, for dette er seriøse rosa dråper. En vin som bærer det noe pretensiøse navnet med bravur.

Den er bare veldig god – litt slik at du ikke finner ordene, bare har lyst til å ta en slurk til. Og i 2017-årgang er den bedre enn noen gang, synes jeg i alle fall.

Den kommer fra den velkjente spanske bodegaen Marqués de Cáceres som har et veldig godt lag med rosevin, for deres Marqués de Cáceres Rosado 2017 var i mange år, og lenge før rosebølgen skyllet over Europa, et sikkert valg, både fordi du fikk en frisk og god rose som kunne nytes til mat, og ikke minst har den alltid vært gunstig priset. Med Excellens tar Cristina Forner Vives (og hennes vinmakerteam) sin rosevinkompetanse et steg videre.

Les mer om hvordan denne roseen ble til

Marqués de Cáceres henter garnacha- og tempranillodruene til denne roseen fra sine høyest beliggende vinmarker, ved 550 m.o.h og høyere. Det gjøres for å sikre friskhet i den endelige vinen.

Høytliggende vinmarker ved Cenicero er en av hemmelighetene bak denne roseen.

Et annet grep er å plukke druene veldig tidlig om morgenen, og før de er overmodne. Siden druene dermed er mindre og har et mindre forhold mellom druesaft og -skall, er uttrekkstiden veldig kort. Derav den lyse rosafargen, men den har likevel tilstrekkelig med rød fruktkarakter til at den ikke smaker som en hvitvin.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Selvsagt kan du nytes denne roseen på bassengkanten, men den kommer enda bedre til sin rett på matbordet. Foto: GorgBlau

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her