UKENS VIN: Denne vinen er et usannsynlig godt kjøp
Ukens vin

Denne vinen er et usannsynlig godt kjøp

129 kroner er latterlig billig for denne vinen som er laget av best tenkelig frukt.

 

Costadoro Lo Puro 2015 er nemlig laget akkurat slik seriøse viner som koster mange tiere mer blir framstilt. Det betyr økologisk dyrket druemateriale, ingen tilsetning av gjær, ei heller svovel, verken i mosten eller før tapping. Årsaken til den lave prisen er at vinen kun er gjæret og modnet i ståltank, ingen kostbare eikefat, og ikke minst at vinmarkene ennå ikke er sertifisert økologisk. Dessuten er den en IGP Marche Rosso, selv om den egentlig er en deklassifisert Rosso Piceno DOC.

Det du får er en utrolig innsmigrende vin med veldig deilig moden mørk frukt, fin friskhet, god jordsmonnskarakter og lett tanninbitt. Akkurat nok til å møte høstlige lammeretter, pasta eller gode retter med grønnsaker.

Bak denne vinen og varemerket Costadoro står Walter og Massimiliano Bartolomei som har flere vingårder i Marche og Abruzzo. Til sammen råder de over 700 hektar. I samtlige vinmarker praktiseres økologisk eller biodynamisk dyrking. Det forteller en del om at dette området var tidlig ute med å droppe bruken av kjemi i vinmarkene. 

Fra vinmarkene som Costadoro Lo Puro får druene fra. 

Herfra kommer også en av de første sertifiserte økologiske vinene på polet

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Costadoro Lo Puro 2019

Produsent:
Costadoro
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Marche
Pris:
144,00 kr
Varenummer:
7822101
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen