Ch. Lamothe-Vincent
Ukens vin
Ch. Lamothe-Vincent

Dette er din nye hverdagsbordeaux

Ch. Lamothe-Vincent har ikke bare en med tre svært prisgunstige viner som aller koster under to hundre kroner.

Ch. Lamothe-Vincent 2016 er den aller rimeligste og en av de aller beste bordeauxene under 150 kroner i salg akkurat nå. Den er ikke overraskende laget i en fruktdreven stil med såkalt kaldmaserasjon før gjæringen og begrenset bruk av fat. Vinen får likevel et opphold på bunnfallet i ni måneder, enten i ståltank eller trefat før flasketapping.

Med merlot som hoveddrue har det gitt en vin med sødmefylt mørk frukt og søt lakris som balanseres av fin syre. En super vin til gryter, grillmat, biff og hamburger – eller når du bare har lyst på et godt glass rødvin – som ikke koster skjorta.

De to andre vinene fra denne produsenten er litt mer påkostet, både i form av strengere utvalg av druemateriealet og mer kostnadskrevende arbeid i vinkjelleren. Begge er dessuten fra 2015-årgangen som gjennomgående ga veldig rik moden frukt og tanninstruktur for vinene fra Bordeaux. Alkoholnivåene er også høyere for disse to vinene, trolig fordi druene kommer fra sørvendte og dermed solbakte vinmarker.

De er likevel forskjellige. Ch. Lamothe-Vincent Intense 2015 er på sin side en cabernetdominert vin og har dermed en litt annen retning på den mørke og sødmefylte frukten. En veldig solid vin som også tåler flere år i kjelleren. Noe den også vil vinne på om du liker en mer utviklet fruktkarakter enn hva vinen viser i dag.

Ch. Lamothe-Vincent Heritage 2015 er som den rimeligste utgaven, merlotdominert og har noen fellestrekk med den, rent bortsett fra at Heritage har fått lengre tid i tanken med drueskallene og ikke minst 12 måneder i franske og amerikanske eikefat. Resultatet er en større vin på alle måter som også har nok struktur til å tåle minst 8 år i kjelleren. Den drikker imidlertid veldig godt allerede til gode retter med rødt kjøtt.

Vinprodusenten holder til i Entre-deux-Mers som er en enorm kilde til mye rimelig bordeauxvin. Ikke alt er like interessant, men med den yngre generasjonens satsing på kvalitet i både vinmark og vinkjeller, oppnås resultater som vinene fra Ch. Lamothe-Vincent. Det er brødrene Christophe Fabien Vincent som siden 2000 har lagt ned et betydelig arbeid i å utvide vinmarkene, de dekker nå 90 hektar, samt analysere jordsmonnet for å optimalisere forholdet mellom jordsmonn og druesort. De har også introdusert såkalt bærekraftig jordbruk. Det har belønnet dem med High Environmental Value-sertifikat som er det fremste for bærekraft innen fransk landbruk. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Ch. Lamothe-Vincent Reserve 2018

Produsent:
Ch. Lamothe
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
170,00 kr
Varenummer:
7988101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Lamothe Vincent Intense 2016

Produsent:
Ch. Lamothe
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
199,70 kr
Varenummer:
7988001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Lamothe-Vincent Heritage 2017

Produsent:
Vignobles Vincent
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
8142401
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen