Ukens vin
Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Så herlig leskende rødvinskarakter til kroner 139,90 skal du lete lenge etter.
Aase E. Jacobsen
05 September 2017 - 14:45

Querceto Chianti 2016 er rett og slett så saftig og parfymert i kirsebærkarakteren at du ikke kan unngå å bli fascinert. Den byr på utrolig god chiantikvalitet for pengene. Dette er ikke en vin du skal putte i kjelleren, selv om den fint holder noen år, derimot nyte nå for alt den er verdt.

Ikke minst er den en super matvin, særlig til pasta og lam, men også koldtbord, grønnsaksretter og pizza.

Så kommer den da også fra et av de virkelig tradisjonsrike og kvalitetsorienterte eiendommene i Chianti Classicos indrefilet, nemlig Castello di Querceto.

Alessandro François overtok Castello di Querceto i 1978 og driver den 200 hektar store eiendommen sammen med sin familie.
Dagens bygningsmasse ble påbegynt på 1500-tallet.

Men årgangen gjør også sitt. 2016 er som å hoppe etter Wirkola – 2015 er noe av det beste jeg har smakt fra denne regionen – men 2016 klarer seg veldig godt takket være sin store friskhet, saftighet og innsmigrende fruktkarakter. Konsentrasjonen og tanninstrukturen er kanskje ikke like god som i 2015 – så langt har jeg smakt for få viner til å kunne konkludere, men denne billige chiantien gir i alle fall løfter om at vi har mye godt i vente.

François-familien har eid Querceto siden 1897.

Castello di Querceto var en av mine absolutte favoritter under vinmessen Anteprima i Firenze sist februar, da jeg smakte drøyt 400 viner fra Chianti-området. Nå er Castello di Querceto Chianti Classico 2015 og Castello di Querceto Chianti Classico Riserva 2013 tilgjengelige i to virkelig supre årganger, og altså til svært gode priser.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her