Ukens vin
Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Så herlig leskende rødvinskarakter til kroner 139,90 skal du lete lenge etter.
Aase E. Jacobsen
05 September 2017 - 14:45

Querceto Chianti 2016 er rett og slett så saftig og parfymert i kirsebærkarakteren at du ikke kan unngå å bli fascinert. Den byr på utrolig god chiantikvalitet for pengene. Dette er ikke en vin du skal putte i kjelleren, selv om den fint holder noen år, derimot nyte nå for alt den er verdt.

Ikke minst er den en super matvin, særlig til pasta og lam, men også koldtbord, grønnsaksretter og pizza.

Så kommer den da også fra et av de virkelig tradisjonsrike og kvalitetsorienterte eiendommene i Chianti Classicos indrefilet, nemlig Castello di Querceto.

Alessandro François overtok Castello di Querceto i 1978 og driver den 200 hektar store eiendommen sammen med sin familie.
Dagens bygningsmasse ble påbegynt på 1500-tallet.

Men årgangen gjør også sitt. 2016 er som å hoppe etter Wirkola – 2015 er noe av det beste jeg har smakt fra denne regionen – men 2016 klarer seg veldig godt takket være sin store friskhet, saftighet og innsmigrende fruktkarakter. Konsentrasjonen og tanninstrukturen er kanskje ikke like god som i 2015 – så langt har jeg smakt for få viner til å kunne konkludere, men denne billige chiantien gir i alle fall løfter om at vi har mye godt i vente.

François-familien har eid Querceto siden 1897.

Castello di Querceto var en av mine absolutte favoritter under vinmessen Anteprima i Firenze sist februar, da jeg smakte drøyt 400 viner fra Chianti-området. Nå er Castello di Querceto Chianti Classico 2015 og Castello di Querceto Chianti Classico Riserva 2013 tilgjengelige i to virkelig supre årganger, og altså til svært gode priser.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her