Ukens vin
Dette kan bli dine nye favorittbobler

Dette kan bli dine nye favorittbobler

Det er i hvert fall blitt mine. Og nå er den tørreste på plass i 60 polutsalg. Til knallpris.
Aase E. Jacobsen
16 Oktober 2016 - 18:17

Mainegra Extra Brut er en virkelig godbit for den som liker sin boblevin god og tørr. Best av alt er at den har en aromamessig dybde du vanligvis må betale mye mer for i en musserende vin. Den har et godt lagringspreg etter 24 måneder på bunnfallet etter andregangsgjæringen i flasken.

Den er dessuten huscava på Norges beste spanske restaurant.

Mainegra bruker den tradisjonelle metoden (remuage) for å samle bunnfallet i flasketuten før omkorking.

 

Touch av Rioja

Mens de fleste cavaer kommer fra Catalonia, er denne fra Navarra. Området for cava ble utvidet som et resultat av at Spania ble med i EU i 1986, ikke alle var glade for det.

Og det lett å forstå frustrasjonen over at alt cavaprodusentene i Catalonia har lagt ned av arbeid for å gjøre vinstilen kjent, plutselig skal kunne utnyttes av andre vederlagsfritt. Men det er nå en gang smaken som avgjør og ikke nødvendigvis vinhistorikk eller -politikk. Cavaene til Mainegra gjør så absolutt ikke skam på cavatradisjonen, selv om produksjonen startet opp på grunn av denne utvidelsen og at fylket dermed er «feil». Druemiksen er også en annen enn hva vi vanligvis forbinder med cava. Her er viura hoveddrue – den mest plantete hvitvinsdruen i Navarra (og Rioja), ved siden av mer typiske cavadruer som parellada og chardonnay.

Ekstra gunstig pris

Det gir en litt annen og en smule mer mineralsk stil, ikke så ulikt klassisk (fatlagret) hvit rioja. Bodegaen Mainegra holder til i Mendavia som ligger på grensen mot Rioja Alta og Alavesa og er egentlig mest kjent for sin frukt all den tid området ligger helt i ytterkant av Navarra DO. Mainegra er en i cavasammenheng bitteliten produsent med et volum på 50.000 flasker.

Fra Mainegras vinmarker.

 

Hovedproduktet er Mainegra Brut som i Norge er ekstra gunstig priset. Den er altså ikke fullt så tørr som den andre og dermed en stil som kanskje enda flere liker. Det skyldes også det høyere innholdet av parellada som er druen som gir den mest gjenkjennelige «cavastilen».

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her