Ukens vin
Disse boksvinene - og flasken - er i en klasse for seg

Disse boksvinene - og flasken - er i en klasse for seg

Derfor bør du skaffe deg en karaffel, for alle de tre boksvinene fortjener all den luft de kan få. Går du for flaskeutgaven, gjør du et ytterligere bedre kjøp som også holder i flere år i kjelleren.
13 Februar 2018 - 14:45

Det er snakk om boksviner i alle tre farger. En hvit og innsmigrende av chardonnay, en utrolig kul rosa av syrah og en artig rød og kjøttfull av merlot. Samtlige med en dybde og en karakter du sjelden finner i dette formatet. Så skiller Ricardelle de Lautrec seg fra de fleste andre produsenter som leverer til dette segmentet, for vinene som er økologisk sertifisert, er alle laget som om de skulle tappes i flasker. De har både god struktur og fylde. Så mye smak at du altså bør finne fram din fineste karaffel å tappe vinen i.

Samtlige kjennetegnes av en veldig åpen og innsmigrende, ren og fruktig karakter med stor bred og bløt smak. Likevel er det mer enn nok av struktur i form av syrefriskhet og tanninbitt (i den røde) til at vinene fungerer utmerket på matbordet.

Tre generasjoner av familien Boutié.

Friskheten kommer av at druene er plukket om natten. Dermed beholdes nattemperaturen i druene helt inn i vinkjelleren. At de er forsiktig filtrert, forklarer også at de har så mye smak i behold. Det er veldig vanskelig å velge en favoritt, så her er det Ole Brumms utvidete lov som gjelder, takk alle tre.

Hos Ricardelle de Lautrec lages først og fremst flaskeviner, og en av dem har funnet veien til Norge. Og Ricardelle de Lautrec Cabernet Sauvignon 2016 er intet mindre enn et knallkjøp med mye druekarakter, konsentrasjon og fylde.

Samtlige viner er tilsatt minimalt med svovel, men på den familiedrevne vingården lages også naturvin, altså helt uten tilsetning av svovel, men de er ikke å få tak i i Norge (ennå).

Vingården er drevet økologisk siden Lionel Boutié overtok. Han er fjerde generasjon på vingården som ligger i Coursan, midt mellom Beziers og Narbonne i Languedoc-Roussillon, helt sør i Frankrike. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

Alle hjelper åpenbart til.
Også de aller minste.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her