Ukens vin
Dropp prosecco til 17. mai. Disse boblene er mye bedre

Dropp prosecco til 17. mai. Disse boblene er mye bedre

Det er ingen ting som gleder meg mer enn av proseccoveksten er stoppet. Skal du feire, må du gjøre det med skikkelig boblevin. Gå for en av disse 18 som byr på mye for pengene.
Aase E. Jacobsen
16 Mai 2017 - 11:01

Prosecco er og blir for meg «ikke helt utgjæret druesaft med kullsyre». Sorry, men det er dessverre den ubehagelige sannhet. Et ultrakommersielt produkt i 99,9 prosent av tilfellene. Så når jeg leser at veksten i dette segmentet (vi snakker faktisk om halvparten av all boblevin i Norge) nå er erstattet av nedgang, kunne jeg ikke blitt gladere. Nettopp fordi det finnes så mange gode alternativer.

Så om du har lyst å oppleve hvordan god og ekte musserende vin smaker uten å måtte betale særlig mer enn for en kjip og søt fabrikkframstilt prosecco, ja da finnes det opptil flere muligheter, selv dagen før den store dagen.

På den neste sidene finner du mine anbefalinger for hva du skal velge når du står foran hyllen med boblevin

Samtlige er er å finne i veldig mange polutsalg samtidig som de er laget etter håndverksmessige metoder, i vinmark og i vinkjeller.

Med håndverksmessig fremstilling mener jeg altså modning på bunnfallet etter andregangsgjæringen i flasken (det er der boblene skal lages, ikke ved å tilsette kullsyre). Metoden kalles ofte tradisjonell eller klassisk metode, og er den cava, cremant og noen andre typer musserende vin har til felles med champagne.

Det gjelder også omkorking som er når bunnfallet fjernes og den midlertidige bruskorken erstattes med den karakteristiske «champagneskorken».

Nå er det imidlertid en økende trend i retning en forenklet vri over samme tema, nemlig petillant eller pet’nat som er boblevin med flaskegjæring, men uten omkorking. Disse kommer gjerne med bruskork, er ofte laget av økologisk eller biodynamisk dyrkete druer og har en høy hipsterfaktor. Perfekt for uhøytidelige sammenkomster som jo de fleste 17. mai-fester er.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her