Ukens vin
Du får ikke bedre hvitvin for pengene enn dette til julematen

Du får ikke bedre hvitvin for pengene enn dette til julematen

Du trenger bare legge 148 kroner i potten og belønningen er solid rieslingkarakter som du vanligvis må betale mye mer for. Best av alt i disse hektiske førjulstider er at den finnes i 70 polutsalg.
Aase E. Jacobsen
17 Desember 2019 - 13:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2018 er nemlig så karaktersterk fyldig og syrefrisk at den også passer til så vel pinnekjøtt som ribbe. Den oppleves som en mye dyrere vin enn hva du vanligvis får i dette prissjiktet.

Årsaken er at den kommer fra vinmarker med vulkansk jordsmonn som gir en lett røykaktig karakter til vinen. Sammen med god konsentrasjon og intens syrefriskhet og godt integrert sødme, har den det som trengs. Rett og slett en unik kombinasjon i dette prissjiktet.

Her kan du lese mer om denne vinen

 

Men om du ikke er klar for en hvitvin som ikke er helt tørr, er Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2018 et annet solid valg blant basisrieslingene. På plass i 180 polbutikker.

For den lille prisen av 145 kroner får du dessuten en vin du alltid kan stole på. Jeg har smakt den hver årgang og flere ganger hvert år også opp mot ulike typer mat, og den overbeviser gang etter gang. 2018-årgangen føyer seg inn i rekken med sin gode munnfølelse store fruktighet og lette krydderpreg.

Dette er kanskje ikke vinen jeg ville servert til pinnekjøtt/ribbe, men familiens vegetarianer blir henrykt. Og til julebuffeten gjør den susen.

 

Hvis du skal være helt garantert å finne en hvitvin til julematen på din neste poltur, gå for Wongraven Morgenstern Riesling 2018, som finnes på absolutt alle pol. Den har bittelitt bedre fylde og er rundere enn Qvinterra og fungerer derfor enda til julemenyens kjøttavdeling. Den er nesten som en helt tørr versjon av Porphyr, bare med litt lavere intensitet.

Felles for alle tre er også at de kommer med skrukork, som er en ekstra trygghet om du ikke har flere viner å falle tilbake på om korken skulle være infisert, eller om du sitter på hytta og det er langt til nærmeste pol.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her