Ukens vin
Du får ikke bedre hvitvin for pengene enn dette til julematen

Du får ikke bedre hvitvin for pengene enn dette til julematen

Du trenger bare legge 148 kroner i potten og belønningen er solid rieslingkarakter som du vanligvis må betale mye mer for. Best av alt i disse hektiske førjulstider er at den finnes i 70 polutsalg.
Aase E. Jacobsen
17 Desember 2019 - 14:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2018 er nemlig så karaktersterk fyldig og syrefrisk at den også passer til så vel pinnekjøtt som ribbe. Den oppleves som en mye dyrere vin enn hva du vanligvis får i dette prissjiktet.

Årsaken er at den kommer fra vinmarker med vulkansk jordsmonn som gir en lett røykaktig karakter til vinen. Sammen med god konsentrasjon og intens syrefriskhet og godt integrert sødme, har den det som trengs. Rett og slett en unik kombinasjon i dette prissjiktet.

Her kan du lese mer om denne vinen

 

Men om du ikke er klar for en hvitvin som ikke er helt tørr, er Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2018 et annet solid valg blant basisrieslingene. På plass i 180 polbutikker.

For den lille prisen av 145 kroner får du dessuten en vin du alltid kan stole på. Jeg har smakt den hver årgang og flere ganger hvert år også opp mot ulike typer mat, og den overbeviser gang etter gang. 2018-årgangen føyer seg inn i rekken med sin gode munnfølelse store fruktighet og lette krydderpreg.

Dette er kanskje ikke vinen jeg ville servert til pinnekjøtt/ribbe, men familiens vegetarianer blir henrykt. Og til julebuffeten gjør den susen.

 

Hvis du skal være helt garantert å finne en hvitvin til julematen på din neste poltur, gå for Wongraven Morgenstern Riesling 2018, som finnes på absolutt alle pol. Den har bittelitt bedre fylde og er rundere enn Qvinterra og fungerer derfor enda til julemenyens kjøttavdeling. Den er nesten som en helt tørr versjon av Porphyr, bare med litt lavere intensitet.

Felles for alle tre er også at de kommer med skrukork, som er en ekstra trygghet om du ikke har flere viner å falle tilbake på om korken skulle være infisert, eller om du sitter på hytta og det er langt til nærmeste pol.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her