UKENS VIN: Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget
Ukens vin

Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget

Den koster nå 14 kroner mindre enn i fjor og byr med siste årgang ut på aldeles herlig frukt. Enten du skal spise sushi eller bare kose deg.

 

At Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2017 er så god ligger i navnet:  Produsenten Hexamer går god for kvaliteten, Schlossböckelheim er en landsby i underområdet Nahe som har et utrolig godt potensial for riesling, og porfyr er navnet på det vulkanske jordsmonnet som gir rieslingdruen slike gode forhold for å bygge opp kraft og karakter.

Les mer om Hexamer her

At en vin med så mye å by på bare koster kroner 147,90, er det ingen grunn til å gruble mer på, men bare si ja takk til.

Den er ikke helt tørr, men har likevel 12 prosent alkohol. Hvis den var gjæret helt ut ville den endt på13 prosent siden 17 gram sukker gir 1 prosent alkohol. Men denne vinen kler restsødmen svært godt, og jeg vil i hvert fall ikke bytte den bort for å få en helt tørr vin.

Den er nemlig svært så aromatisk med flotte frukt- og mineraltoner og stor munnfølelse og en lang ettersmak som føles overraskende tørr. Det skyldes et høyt syrenivå som vi kan takke forholdene i 2017 for.

Utsikt fra vinmarken Schlossböckelheimer In den Felsen oppover elven Nahe. Druene til ukens vin kommer herfra. Hexamer har 4.4 av vinmarkens totale 6,9 hektar. Til ukens vin velger de druer fra planter mellom 14 og 26 år gamle.

2017 har vi hatt gode muligheter til å bli kjent med i rieslingsammenheng siden de første vinene kom på markedet for et år siden. Og nå smaker de enda bedre. Ukens vin er et prakteksemplar i så måte.

Alt dette til sammen har gitt en vin som stråler i sushisammenheng, men også ellers når du trenger litt sødme for å møte skarpe kanter i matfølget. Eller når du bare vil ha noe veldig fyldig og deilig i glasset.

Jordsmonnet i Schlossböckelheimer In der Felsen er vulkansk og steinete. Den har 70 prosent helning på det meste.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2019

Produsent:
Hexamer
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
416101
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen