Ukens vin
Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget

Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget

Den koster nå 14 kroner mindre enn i fjor og byr med siste årgang ut på aldeles herlig frukt. Enten du skal spise sushi eller bare kose deg.
Aase E. Jacobsen
05 Februar 2019 - 14:45
 

At Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2017 er så god ligger i navnet:  Produsenten Hexamer går god for kvaliteten, Schlossböckelheim er en landsby i underområdet Nahe som har et utrolig godt potensial for riesling, og porfyr er navnet på det vulkanske jordsmonnet som gir rieslingdruen slike gode forhold for å bygge opp kraft og karakter.

Les mer om Hexamer her

At en vin med så mye å by på bare koster kroner 147,90, er det ingen grunn til å gruble mer på, men bare si ja takk til.

Den er ikke helt tørr, men har likevel 12 prosent alkohol. Hvis den var gjæret helt ut ville den endt på13 prosent siden 17 gram sukker gir 1 prosent alkohol. Men denne vinen kler restsødmen svært godt, og jeg vil i hvert fall ikke bytte den bort for å få en helt tørr vin.

Den er nemlig svært så aromatisk med flotte frukt- og mineraltoner og stor munnfølelse og en lang ettersmak som føles overraskende tørr. Det skyldes et høyt syrenivå som vi kan takke forholdene i 2017 for.

Utsikt fra vinmarken Schlossböckelheimer In den Felsen oppover elven Nahe. Druene til ukens vin kommer herfra. Hexamer har 4.4 av vinmarkens totale 6,9 hektar. Til ukens vin velger de druer fra planter mellom 14 og 26 år gamle.

2017 har vi hatt gode muligheter til å bli kjent med i rieslingsammenheng siden de første vinene kom på markedet for et år siden. Og nå smaker de enda bedre. Ukens vin er et prakteksemplar i så måte.

Alt dette til sammen har gitt en vin som stråler i sushisammenheng, men også ellers når du trenger litt sødme for å møte skarpe kanter i matfølget. Eller når du bare vil ha noe veldig fyldig og deilig i glasset.

Jordsmonnet i Schlossböckelheimer In der Felsen er vulkansk og steinete. Den har 70 prosent helning på det meste.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her