Ukens vin
Ekstra god barbera til hverdagspris

Ekstra god barbera til hverdagspris

Denne barberaen smaker utmerket til så vel hverdagslige retter som mer forseggjorte menyer.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 13:50

L´Avvocata Barbera d´Asti 2013 gir mye god barberasmak for pengene. Det betyr saftige røde og mørke bær, god frukt og leskende munnfølelse med et fint bitt. Et supert følge til alt av pasta, lam og lyst kjøtt.

Denne vinen får sine druer fra en av produsenten Coppos vinmarker. Den har fått navn etter den opprinnelige vinmarkeieren, en kvinnelig advokat som var kjent for sin strenge og kommanderende stil. Slik er altså ikke barberaen, men mer et uttrykk for Coppos humor.

Den andre enkeltvinmarksbarberaen derfra er nemlig kalt opp etter en annen tidligere vinmarkseier, som var rødhåret. Derav navnet Camp du Rouss. Denne vinmarken har noe større soltilfang og dermed høyere modning enn L’Avvocata. Camp du Rouss 2012 har en rikere og kraftigere, og mer konsentrert stil.

Begge vinene er laget på tradisjonell metode med relativt kort uttrekkstid, bortsett fra at det kun er brukt ståltank i denne delen av prosessen. Mens L’Avvocata tilbringer 6-8 måneder i store velbrukte fat, modnes Camp du Rouss i ett år i franske barriques hvorav en femdel er nye.

Coppo er mest kjent for sin topp-barbera, Pomorosso, som for tiden ikke er å få kjøpt i Norge. Coppo bidro dessuten til prosjektet Hastae Quorom som var en prestisjebarbera satt sammen av druer fra toppprodusenter som Braida, Chiarlo, Coppo, Prunotto og Vietti. Av pressrestene ble det sågar laget en Quorom-grappa.

Les om denne grappaen og de andre som Berta lager

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her