Ukens vin
Ekstra god barbera til hverdagspris

Ekstra god barbera til hverdagspris

Denne barberaen smaker utmerket til så vel hverdagslige retter som mer forseggjorte menyer.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 14:50

L´Avvocata Barbera d´Asti 2013 gir mye god barberasmak for pengene. Det betyr saftige røde og mørke bær, god frukt og leskende munnfølelse med et fint bitt. Et supert følge til alt av pasta, lam og lyst kjøtt.

Denne vinen får sine druer fra en av produsenten Coppos vinmarker. Den har fått navn etter den opprinnelige vinmarkeieren, en kvinnelig advokat som var kjent for sin strenge og kommanderende stil. Slik er altså ikke barberaen, men mer et uttrykk for Coppos humor.

Den andre enkeltvinmarksbarberaen derfra er nemlig kalt opp etter en annen tidligere vinmarkseier, som var rødhåret. Derav navnet Camp du Rouss. Denne vinmarken har noe større soltilfang og dermed høyere modning enn L’Avvocata. Camp du Rouss 2012 har en rikere og kraftigere, og mer konsentrert stil.

Begge vinene er laget på tradisjonell metode med relativt kort uttrekkstid, bortsett fra at det kun er brukt ståltank i denne delen av prosessen. Mens L’Avvocata tilbringer 6-8 måneder i store velbrukte fat, modnes Camp du Rouss i ett år i franske barriques hvorav en femdel er nye.

Coppo er mest kjent for sin topp-barbera, Pomorosso, som for tiden ikke er å få kjøpt i Norge. Coppo bidro dessuten til prosjektet Hastae Quorom som var en prestisjebarbera satt sammen av druer fra toppprodusenter som Braida, Chiarlo, Coppo, Prunotto og Vietti. Av pressrestene ble det sågar laget en Quorom-grappa.

Les om denne grappaen og de andre som Berta lager

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønn saus til fisken skaper ekstra matglede midt i uka
Dagens rett

Grønn saus til fisken skaper ekstra matglede midt i uka

Seifilet er fortsatt den rimeligste i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her hva du kan gjøre med den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her