Ukens vin
Ekstra god barbera til hverdagspris

Ekstra god barbera til hverdagspris

Denne barberaen smaker utmerket til så vel hverdagslige retter som mer forseggjorte menyer.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 14:50

L´Avvocata Barbera d´Asti 2013 gir mye god barberasmak for pengene. Det betyr saftige røde og mørke bær, god frukt og leskende munnfølelse med et fint bitt. Et supert følge til alt av pasta, lam og lyst kjøtt.

Denne vinen får sine druer fra en av produsenten Coppos vinmarker. Den har fått navn etter den opprinnelige vinmarkeieren, en kvinnelig advokat som var kjent for sin strenge og kommanderende stil. Slik er altså ikke barberaen, men mer et uttrykk for Coppos humor.

Den andre enkeltvinmarksbarberaen derfra er nemlig kalt opp etter en annen tidligere vinmarkseier, som var rødhåret. Derav navnet Camp du Rouss. Denne vinmarken har noe større soltilfang og dermed høyere modning enn L’Avvocata. Camp du Rouss 2012 har en rikere og kraftigere, og mer konsentrert stil.

Begge vinene er laget på tradisjonell metode med relativt kort uttrekkstid, bortsett fra at det kun er brukt ståltank i denne delen av prosessen. Mens L’Avvocata tilbringer 6-8 måneder i store velbrukte fat, modnes Camp du Rouss i ett år i franske barriques hvorav en femdel er nye.

Coppo er mest kjent for sin topp-barbera, Pomorosso, som for tiden ikke er å få kjøpt i Norge. Coppo bidro dessuten til prosjektet Hastae Quorom som var en prestisjebarbera satt sammen av druer fra toppprodusenter som Braida, Chiarlo, Coppo, Prunotto og Vietti. Av pressrestene ble det sågar laget en Quorom-grappa.

Les om denne grappaen og de andre som Berta lager

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her