UKENS VIN: Ekstra god barbera til hverdagspris
Ukens vin

Ekstra god barbera til hverdagspris

Denne barberaen smaker utmerket til så vel hverdagslige retter som mer forseggjorte menyer.

L´Avvocata Barbera d´Asti 2013 gir mye god barberasmak for pengene. Det betyr saftige røde og mørke bær, god frukt og leskende munnfølelse med et fint bitt. Et supert følge til alt av pasta, lam og lyst kjøtt.

Denne vinen får sine druer fra en av produsenten Coppos vinmarker. Den har fått navn etter den opprinnelige vinmarkeieren, en kvinnelig advokat som var kjent for sin strenge og kommanderende stil. Slik er altså ikke barberaen, men mer et uttrykk for Coppos humor.

Den andre enkeltvinmarksbarberaen derfra er nemlig kalt opp etter en annen tidligere vinmarkseier, som var rødhåret. Derav navnet Camp du Rouss. Denne vinmarken har noe større soltilfang og dermed høyere modning enn L’Avvocata. Camp du Rouss 2012 har en rikere og kraftigere, og mer konsentrert stil.

Begge vinene er laget på tradisjonell metode med relativt kort uttrekkstid, bortsett fra at det kun er brukt ståltank i denne delen av prosessen. Mens L’Avvocata tilbringer 6-8 måneder i store velbrukte fat, modnes Camp du Rouss i ett år i franske barriques hvorav en femdel er nye.

Coppo er mest kjent for sin topp-barbera, Pomorosso, som for tiden ikke er å få kjøpt i Norge. Coppo bidro dessuten til prosjektet Hastae Quorom som var en prestisjebarbera satt sammen av druer fra toppprodusenter som Braida, Chiarlo, Coppo, Prunotto og Vietti. Av pressrestene ble det sågar laget en Quorom-grappa.

Les om denne grappaen og de andre som Berta lager

Coppo L'Avvocata Barbera d'Asti 2018

Produsent:
Coppo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
615401
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Coppo Camp du Rouss Barbera d'Asti 2016

Produsent:
Coppo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
1760301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen