Ukens vin
Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Denne herlig vinen er et supert bevis på at Tyskland kan lage prisgunstig pinot noir i sin helt egne stil uten å drepe den med eik.
Aase E. Jacobsen
09 Juli 2016 - 02:05

Hofgarten Pinot Noir Baden 2014 kommer fra et område som ikke har vært blant mine favoritter for pinot noir.

Dette er Baden-vinene som er og har vært i salg på polet

Baden er rett og slett for varm etter min mening til å alltid yte denne delikate druen rettferdighet samtidig som produsentene har hatt en lei tendens til å overeike.

Vulkansk jordsmonn

Den gang ei når det kommer til denne vinen som riktignok har ett år i fat bak seg, men da er det snakk om store gamle fat som ikke setter smak på vinen. Dessuten er den mye billigere enn de fleste andre Baden-pinot noir-er. Hofgarten er rimeligste nivå for produsenten med det fiffige navnet Weing. Freiherr von Gleichenstein.

Hoffvinene lages neppe av deres beste druer, derimot av en blanding av druer fra vinmarker med henholdsvis avleiringsjord og det for Baden så typiske vulkanske jordsmonnet. Det siste gir betydelig mer kraft til den endelige vinen siden jordsmonnet magasinerer ekstra mye varme, noe som er årsaken til at områdets beste pinot noir-er ofte har høy modning og tilsvarende høy alkohol.

Fra Gleichensteins vinmarker.

 

Kjølig(ere) årgang

Men siden 2014 er en kjøligere årgang, får du i glasset en vin med ikke altfor moden frukt, 13 prosent alkohol og ikke minst veldig god syre. Det tjener denne vinen på.

I juli er det kommet mange spennende pinot noir-viner i basisutvalget

Den er saftig, krydret, leskende og fruktig med god sødme og flott frukt. En vin som dessuten smaker veldig godt lett avkjølt til alt fra salater med kjøtt til grillet lam eller svin. Den er også et godt alternativ for den som ikke liker rosévin. Her får du nemlig alle rosévinens leskende egenskaper samtidig som det er snakk om en helstøpt rødvin.

Det er Johannes og Christina von Gleichenstein som driver vingården i dag. Foto: admin

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her