Ukens vin
Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Denne herlig vinen er et supert bevis på at Tyskland kan lage prisgunstig pinot noir i sin helt egne stil uten å drepe den med eik.
Aase E. Jacobsen
09 Juli 2016 - 02:05

Hofgarten Pinot Noir Baden 2014 kommer fra et område som ikke har vært blant mine favoritter for pinot noir.

Dette er Baden-vinene som er og har vært i salg på polet

Baden er rett og slett for varm etter min mening til å alltid yte denne delikate druen rettferdighet samtidig som produsentene har hatt en lei tendens til å overeike.

Vulkansk jordsmonn

Den gang ei når det kommer til denne vinen som riktignok har ett år i fat bak seg, men da er det snakk om store gamle fat som ikke setter smak på vinen. Dessuten er den mye billigere enn de fleste andre Baden-pinot noir-er. Hofgarten er rimeligste nivå for produsenten med det fiffige navnet Weing. Freiherr von Gleichenstein.

Hoffvinene lages neppe av deres beste druer, derimot av en blanding av druer fra vinmarker med henholdsvis avleiringsjord og det for Baden så typiske vulkanske jordsmonnet. Det siste gir betydelig mer kraft til den endelige vinen siden jordsmonnet magasinerer ekstra mye varme, noe som er årsaken til at områdets beste pinot noir-er ofte har høy modning og tilsvarende høy alkohol.

Fra Gleichensteins vinmarker.

 

Kjølig(ere) årgang

Men siden 2014 er en kjøligere årgang, får du i glasset en vin med ikke altfor moden frukt, 13 prosent alkohol og ikke minst veldig god syre. Det tjener denne vinen på.

I juli er det kommet mange spennende pinot noir-viner i basisutvalget

Den er saftig, krydret, leskende og fruktig med god sødme og flott frukt. En vin som dessuten smaker veldig godt lett avkjølt til alt fra salater med kjøtt til grillet lam eller svin. Den er også et godt alternativ for den som ikke liker rosévin. Her får du nemlig alle rosévinens leskende egenskaper samtidig som det er snakk om en helstøpt rødvin.

Det er Johannes og Christina von Gleichenstein som driver vingården i dag. Foto: admin

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her