Ukens vin
Her får du topp rødvinskvalitet for 150 kroner samtidig som du sparer miljøet for CO2

Her får du topp rødvinskvalitet for 150 kroner samtidig som du sparer miljøet for CO2

Flaskeutgaven av denne vinen som først kom som treliter, overgår det meste av spansk garnacha i dette prissjiktet.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2019 - 14:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Homage Garnacha 2018 er herlig leskende og saftig, men også med god mykhet, mineralkarakter og fin fasthet. En strålende matvin som passer til en lang rekke retter fra vegetar og pasta til kjøtt som lam eller svin. Er du fortsatt i grillmodus, vil den gjøre en super jobb også der, og er du blant dem som vil ha rødvin til (den hvite) fisken, ja, da kan du godt prøve denne.

Boksutgaven er også i 2018-årgang.

Det skyldes at den siden forrige årgang (da bare i boksversjon) har fått litt lavere alkohol, noe som bare gjør vinen godt, spesielt i møte med sjømat.

Og siden denne vinen er levert til Norge i bulk og tappet i flaske her, er karbonavtrykket mindre enn for andre spanske flaskerødviner. At produsenten jobber økologisk (men ikke er sertifisert ennå), gjør den enda mer miljøvennlig.

Les mer om Jesus Soto og Barbara Requejo som står bak denne vinen her

Du får dessuten ekstra mye garnacha for pengene i denne vinen. En drue som velfortjent blir stadig mer populær.

Se utvalget av spansk garnacha-vin på polet 

Druene kommer fra parseller som ligger ved 600 til 1200 m.o.h. Det forklarer den flotte friskheten i vinen.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Jesus Soto og Barbara Requejo står bak dette røverkjøpet.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

 

  • Produsent:
    Arcus Wine Brands
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Spania Spania
    Område:
    Castilla y León
    Pris:
    98.90 kr
    Varenummer:
    11270901
    86 POENG
    Homage Garnacha
  • Produsent:
    Arcus Wine Brands
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    3.00l
    Land
    Spania Spania
    Område:
    Castilla y León
    Pris:
    328.20 kr
    Varenummer:
    10346906
    85 POENG
    Homage Garnacha
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her