Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens vin
Inni denne pappen finnes utrolig god vin

Inni denne pappen finnes utrolig god vin

Den hvite er laget av chardonnaydruer og den røde av gamaydruer, begge fra Sør-Burgund-appellasjonen Mâcon.
Aase E. Jacobsen
18 September 2018 - 14:45

Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2016 kommer enda mer bestemt fra Mâcon Milly-Lamartine som er en av i mange landsbynavn som kan erstatte ordet Villages i Mâcon Villages som igjen er hakket over «vanlig» Mâcon. Mens Pouilly, Vinzelles og Loche er de mest kjente, er det sjeldnere å se Milly-Lamartine på etiketten, i øyeblikket er det bare en produsent herfra på polet. Og det holder for Dom. La Pascerette lager riktig så gode viner, og med 2016-årgangen formelig skinner deres hvitvin som foreløpig bare finnes i boksversjon.

Gamay har stor druer som pinot noir, men mindre klaser.

Og en riktig så vellykket sådan takket være en årgang som sikret god friskhet i druene og en produsent som jobber godt i vinmarken. Derfor føles denne boksvinen riktig så luksuriøs sammenlignet med mange andre i dette formatet. Og den gjør derfor samme jobb som en hvilken som helst god flaskevin fra denne delen av Burgund. Det betyr altså fra grillet sjømat via pasta, kylling og vegetar.

Den røde har et like langt navn, Dom. La Pascerette des Vignes Macon Milly-Lamartine Gamay 2017, men er altså laget av gamay, druen som mest forbindes med Beaujolais og Coteaux Bourguignons, men som på grunn av underskudd på pinot noir (og generelt høyere kvalitet) er blitt riktig så populær. I boksversjon fungerer den helt utmerket. Den er nemlig både deilig med bløt fruktighet og bra friskhet. En super matvin til både kylling, pasta og vegetar.

Innhøstning hos Domaine Pascelette.

Dom. La Pascerette er en ganske så fersk vingård som lanserte sin første vin i 2014 Céline Robergeot-Cienk. Hun har 3,5 hektar med vinmarker og 11 hektar med beitemarker for sauene sine. 2016 og 2017 er derfor fjerde og femte årgang. Vinmarksarelaet fordeler seg på 1,9 hektar chardonnay, hvorav en parsell har 100 år gamle vinstokker. 1,7 hektar er gamayplanter som er mer enn 60 år gamle og 0,85 hektar pinot noir. Vinmarkene er øst-sørøstvendte hvilket er gunstig for druer hvor syrefriskhet er ønsket. Vingården ligger i Lamartinien-dalen som igjen har gitt navn til vinlandsbyen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
+
Test
15 bobleviner i basis mellom 114 og 190 kroner

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol

Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Ukens kake
Jordbærkake med vaniljekrem og pasjonscurd

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig

Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
17. mai
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne champagnen er faktisk utrolig billig
Godbiter i pollisten

Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her