UKENS VIN: Knallkjøp fra Burgund
Ukens vin

Knallkjøp fra Burgund

Det er lenge siden det var mulig å få god vin fra Burgund til 140 kroner, så er denne da også ekstra gunstig priset.

Roche de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons Cuvee Rouge 2016 er en veldig innbydende vin med god og fersk bærkarakter, god mykhet og deilig syrlighet. Et supert følge til sommerlig meny, fra grill til piknik, vegetar og kylling. Stort sett det du har lyst på akkurat nå.

Den er signert Nicolas Potel som står bak Domaine de Bellene og Roche de Bellene som er negociantvirksomheten hans. Det betyr altså innkjøpte druer.

Ukens vin er som navnet Coteaux Bourguignons forteller ikke en ren pinot noir, men en blandingsvin, og i dette tilfellet med gamay. Coteaux Bourguignons-appellasjonen ble opprettet for rød og rose (pinot noir, gamay og den sjeldnere césar) og hvit (chardonnay, aligote, melon de bourgogne, pinot blanc og pinot gris) i 2011.

Her er en rosevin i denne kategorien

Druematerialet kan komme fra helt nord i Burgund, altså Auxerrois (les Chablis) og ned til Rhône (rundt Lyon), men arealet er likevel begrenset til 275 hektar, hvorav 154 ligger i Macôn. Målet er å gi større markedsmuligheter for flere druer fra området samt parseller fra mindre ettertraktete adresser, ofte i ytterkantene.

Det er denne vinen du skal bruke i denne burgundklassikeren

Nicolas Potel Foto: Ivar Kvaal

Coteaux Bourguignons erstatter den lite eksportvennlige Bourgogne Grand Ordinaire. Fra før fantes også blandingsvinen passetoutgrain som lages av pinot noir og gamay, denne siste uten skallkontakt, hvilket gir en lettere rødvin. Den nye stilen går imidlertid i motsatt retning. Vinene er ofte mørkere og noe robuste, særlig de med mye gamay i miksen. Produsentene kan sågar velge å bruke kun en drue. Som Didier Monchovets rene gamay og Chapuis Freres eller Armand Heitz’ rene pinot noir. Denne siste er i en klasse for seg.

Her er alle vinene på polet i denne nye kategorien 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

Roche de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons Cuvée Rouge 2018

Produsent:
Maison Roche de Bellene
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5848501
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen