Ukens vin
Knallkjøp fra Burgund

Knallkjøp fra Burgund

Det er lenge siden det var mulig å få god vin fra Burgund til 140 kroner, så er denne da også ekstra gunstig priset.
Aase E. Jacobsen
22 Mai 2018 - 14:45

Roche de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons Cuvee Rouge 2016 er en veldig innbydende vin med god og fersk bærkarakter, god mykhet og deilig syrlighet. Et supert følge til sommerlig meny, fra grill til piknik, vegetar og kylling. Stort sett det du har lyst på akkurat nå.

Den er signert Nicolas Potel som står bak Domaine de Bellene og Roche de Bellene som er negociantvirksomheten hans. Det betyr altså innkjøpte druer.

Ukens vin er som navnet Coteaux Bourguignons forteller ikke en ren pinot noir, men en blandingsvin, og i dette tilfellet med gamay. Coteaux Bourguignons-appellasjonen ble opprettet for rød og rose (pinot noir, gamay og den sjeldnere césar) og hvit (chardonnay, aligote, melon de bourgogne, pinot blanc og pinot gris) i 2011.

Her er en rosevin i denne kategorien

Druematerialet kan komme fra helt nord i Burgund, altså Auxerrois (les Chablis) og ned til Rhône (rundt Lyon), men arealet er likevel begrenset til 275 hektar, hvorav 154 ligger i Macôn. Målet er å gi større markedsmuligheter for flere druer fra området samt parseller fra mindre ettertraktete adresser, ofte i ytterkantene.

Det er denne vinen du skal bruke i denne burgundklassikeren

Nicolas Potel Foto: Ivar Kvaal

Coteaux Bourguignons erstatter den lite eksportvennlige Bourgogne Grand Ordinaire. Fra før fantes også blandingsvinen passetoutgrain som lages av pinot noir og gamay, denne siste uten skallkontakt, hvilket gir en lettere rødvin. Den nye stilen går imidlertid i motsatt retning. Vinene er ofte mørkere og noe robuste, særlig de med mye gamay i miksen. Produsentene kan sågar velge å bruke kun en drue. Som Didier Monchovets rene gamay og Chapuis Freres eller Armand Heitz’ rene pinot noir. Denne siste er i en klasse for seg.

Her er alle vinene på polet i denne nye kategorien 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her